Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nden Yoksul Vatandaşları Sevindirecek Karar

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Temmuz ayı çalışmalarının 2’nci oturumunda, Sultandağı ilçesinde yaşayan yoksul vatandaşlar için konut yapılmak üzere belediyeye bedelsiz olarak arsa tahsisi yapılmasına karar verildi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi’nden Yoksul Vatandaşları Sevindirecek Karar

İGM Başkanı Salih Sel Başkanlığı’nda gerçekleştirilen oturumda çok sayıda gündem ve gündem dışı madde görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda Büyükşehir Yasası ile tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelerin personelleri ile her türlü taşınır ve taşınmaz malların İl Özel İdaresine devredilmesi konusu görüşüldü. Evciler İlçesine bağlı Gökçek beldesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ile birlikte köyde belediyeye ait olan kantarın hasat dönemi nedeniyle kullanımına devam edilmesi ve muhtarlığa devredilmesi kararı alındı. Toplantıda görüşülen maddelerden bir diğeri de Sultandağı ilçesine bağlı Yeşilçiftlik beldesindeki Tepebaşı Mahallesinde bulunan arazinin yardıma muhtaç ailelere toplu konut yapılması için Yeşilçiftlik Belde Belediyesine devredilmesine karar verildi.

Toplantıda ayrıca beldede Sıra Mahallesinde bulunan arazinin İl Özel İdaresine ait olan hissesinin belediyeye devredilerek Gençlik Merkezi yapılmasına karar verildi.

Toplantıda son olarak İl Özel İdaresine ait İscehisar İlçesi İş Merkezinde bulunan iki iş yerinin kira, yakıt ve ortak giderlerin ödemelerinde kurum bütçesinin zorlandığı, bu nedenle de Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğüne bedelsiz olarak tahsis edilmesi konusu da görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.
Kaynak: İHA