Ünsal Ban'dan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na zor sorular

Beyaz TV'de yayınlanan Latif Şimşek ile Gündem programına katılan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban çatı adayına birbirinden ilginç sorular sordu...

Ünsal Ban'dan çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na zor sorular
Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin masaya yatırıldığı Latif Şimşek ile Gündem programına katılan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban Türkiye'deki vesayetin ne olduğunu kimler tarafından yönetildiğini ve vesayette hangi aşamada olunduğu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ban, ayrıca Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki çekincelerini dile getirip çatı adayı ile ilgili akıllarda soru işareti bırakan durumları izleyicilerle paylaştı.

VESAYET SONA ERİYOR

200 yıldır Türkiye üzerinde küresel sermayenin oynadığı oyunlara Başbakan'ın itiraz ettiğine dikkat çeken Ban, Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın yavaş yavaş vesayete son verdiğini belirtti. Ban 'Türkiye neden hedef alındı? Türkiye son yıllarda IMF ile anlaşma imzalamadı. IMF ile anlaşma imzalamaması ne demek? Ben bundan sonra kendi ekonomik politikalarımı kendim belirleyeceğim. Ben bağımsız bir ülkeyim bundan sonra istediğim yatırımı ben yapacağım diyorsunuz. Yani dünyaya not düşüyorsunuz. Aynı zamanda masanın borç alanlar kısmından borç verenler kısmına geçmiş oluyorsunuz. Biliyorsunuz 5 milyar dolarlık bir katkı sağladı IMF'e Türkiye. Türkiye yıllardır borç ödeyecek faiz ödeyerek bütçesini kullanıyordu. Buradan para kazanan bir kesim var kan emen bir kesim var. Bu millet çalışıyor çalıştığı da faize gidiyor. Millette de sermaya olmadığı için kendilerini de Beyaz Türk olarak ifade eden bu kesim alıyor o paraları istediği gibi harcıyor. Onlarda aslında bazı küresel güçlerin Türkiye temsilcileri. Ne yazıkki bu süreç içerisinde Türkiye'yi de satıyorlar diyebiliriz. Bunların amacı Türkiye'de faizlerin asla düşürülmemesi. Sürekli olarak faizler yüksek tutulsun istiyorlar. Recep Tayyip Erdoğan geldi neler oldu? Dedi ki IMF ile anlaşmayacağım. Bundan sonra fazla faiz vermek istemiyorum. Üretim de yavaş yavaş kıpırdanmaya başlamış. Ulaşımda büyük yatırımlar yapılmaya başlanmış. Bir ülkenin üretim gücünün artırılabilmesi ulaşım bağlantılarının çok güçlü olmasından geçer. Tayyip Erdoğan bu küresel güçlerin istemediklerini yapınca karşısına çıkmaya başladılar. Tayyip Erdoğan vesayete karşı çıkıyor! ' dedi.

ÇATI ADAYINI TERLETECEK SORULAR

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal  Ban, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Türkiye'ye ilk defa 30 yaşında Mısır'dan ifade ederek 30 yaşına kadar çatı adayının hangi ülkenin vatandaşı olduğunun bilinmediğini söyledi. Ban sorularını ve çekincelerini şöyle ifade etti: 

Kenan Evren ile çok sık diyalogları var. Uğur Mumcu Rabıta adlı kitabında Ekmeleddin İhsanoğlu ile Kenan Evren'in arasındaki yoğun ilişkiden bahsediyor. CHP ve MHP'ye sormak lazım Kenan Evren dediğiniz kişi bu ülkede ihtilal yapmadı mı? Siz El-Ezher Üniversitesi'nden mezun oluyorsunuz El-Ezher'in Türkiye'de denkliğinin kabul edilme yılı AK Parti iktidarı zamanında. Kimya eğitimi alıyorsunuz ve ondan sonra gidiyorsunuz tarih kürsüsünde profösör oluyorsunuz. Bu konuda Google'da araştırma yaptım ama hiçbir bilgiye ulaşamadım. Sanki gizli bir el Ekmeleddin Bey aday olmadan önce Google'daki bilgileri sıfırladı ve elimize sadece istedikleri bilgileri verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu görev yaptığı süre içerisinde Arap Baharı'nı destekleyen bir kişiyi Dünya İslam Forumu'nda başkan olarak atatıp orada konuşma yaptırıp Arap Baharı ile ilgili olarak ciddi eleştirilerin getirildiğini görüyoruz. Bunların yakın zamanda tek tek ortaya çıkacağına eminim.