- Çine'de Çiftçiler Temiz, Düzenli ve Yeterli Su İstiyor

Çine'de bir grup çiftçi, Adnan Menderes Barajı'ndan düzenli ve yeterli su alamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Çine Merkez'de toplanan bir grup çiftçi, basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, susuzluk nedeniyle atık sularla sulama yapmak zorunda kaldıklarını öne sürdü.
Çiftçilerden Nedim Akkurt, başka ilçelerde sorun yaşanmadığını savunarak, "Çineli çiftçiler su istediğinde baraj, elektrik barajı oluyor. Sökeli çiftçiler istediğinde ise sulama barajı oluyor. Çine'yi adeta Söke yönetiyor. Biz su istediğimizde çeşitli sebeplerle geri çevriliyor" dedi.

10 gün önce çaya su salımı yapılmadığını bu yüzden arıtma tesisinden gelen suyla tarlalarını sulamak zorunda kaldığını söyleyen Akkurt, "Tarladaki mahsulümüzü lağım suyu ile suluyoruz. Ben bu yüzden hasta oldum ve İzmir'de hastanelerde yattım. Ellerimde yaralar çıktı. Şırlama çeşmeleri tıkanıyor, açıp bakıyorsunuz içerisinden prezervatif ve benzeri şeyler çıkıyor" dedi.


Ethem Acar isimli çiftçi ise suyun Söke'ye ulaşması için fazla salım yapıldığını ve kendilerine haber verilmediğini ileri sürerek, "Su Söke'ye çabuk ulaşsın diye gereğinden fazla salmışlar. Çine Çayı taştı. Çayın kenarında bulunan en az 15 çiftçimizin su dinamosu sular altında kaldı" ifadelerini kullandı.
Çiftçilerden Mustafa Akgündüz de Çine Çayı'nın su baskınlarının önlenmesi amacıyla ıslah edilmesi gerektiğini dile getirerek sulama birliğini göreve davet etti.

Kaynak: AA