Tıp Tarihi Müzesine 3d Sanal Turu Sayfası

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi'ni gezmek istediği halde gezemeyen engelli vatandaşlar için internet üzerinden 3D sanal tur sayfası oluşturuldu.

Tıp Tarihi Müzesine 3d Sanal Turu Sayfası
Başta engelli bireyler olmak üzere isteyen herkes müzeyi 360 derece sanal turla gezebilecek.
CBÜ Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesi Müdürü Dr. Ahmet Yeşil, 30 Kasım 2013’te açılan müze ile ilgili açıklamalarda bulundu. 6 ayda müzeyi 71 binden fazla insanın ziyaret ettiğini belirten Ahmet Yeşil, Mayıs ayında sadece 25 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Yeşil, ziyaretçi sayısının böyle devam etmesi halinde 1 yılda 150 binden fazla ziyaretçiye ulaşabileceklerini belirtti.

Ziyaretçisi sayısındaki öneme değinen Yeşil, okul ve turizm turları dışında özellikle Manisalı vatandaşların müzeye yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.

Müzeye gelemeyenler engelli bireyler için de çalışma başlattıklarını vurgulayan Yeşil, engelli olduğu için müzeyi gezemeyen bireyler için internet ortamından 3D sanal tur oluşturduklarını söyledi.

Yeşil, “Özellikle evden çıkamayan, engelli olan vatandaşlarımızın müzeyi gezmesini arzu ettik. Bilgisayar ortamında Tıp Tarihi Müzesinin 3D sanal turunu oluşturduk. Buradaki tüm odaları, yapıları özellikle gece çekimleri dahil olmak üzere 3D sanal turu haline getirdik. Buraya gelmek isteyip de gelemeyenlerin müzemizden haberdar olması, müzemizdeki hizmetlerden yararlanmasını arzu ettik. Böylece vatandaşlarımız üniversitemiz Hafsa Sultan Şifahanesi Tıp Tarihi Müzesini 360 derece sanal turla rahat bir şekilde izleyebilecekler. Üniversitemizin www.bayar.edu.tr adresine girerek duyurular kısmından duyurular kısmında bulunan linki tıklamak yeterli olacak” diye konuştu.

Manisa’nın tarihi dokusunun gün yüzüne çıkması gerektiğini belirten Yeşil, “Belediyeler tarihi dokuyu daha aktif hale getirerek insanlarımızın tarihe buluşmasını sağlamalıdır. Mesela Manisa’ya bir tarihi Manisa Sokağı yapılmasını çok isterim. Şehzadeler veya Yunusemre belediyeleri bir yeri kamulaştırıp orayı Manisa Sokağı yapabilirler. Böyle bir çalışmaya şahsım da çok büyük katkı sunacaktır.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA