Mısır'da Mübarek'in Yargılanması

Mısır'da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Habib el-Adili ile 6 yardımcısının "göstericileri öldürmeye teşvikten" yargılandıkları davanın duruşması ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, 25 Ocak devriminde "göstericileri öldürmek, ülkede güvenlik boşluğu yaratmak ve kaos çıkarmak" suçlamasıyla yargılanan Hüsnü Mübarek, sağlık sorunları nedeniyle bugün Polis Akademisi'ndeki Kahire Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılmadı.
Aynı dava kapsamında yargılanan diğer sanıklar Mübarek'in ik oğlu Ala ve Cemal Mübarek ile eski İçişleri Bakanı Adili ve 6 yardımcısı ise duruşmada hazır bulundu.
Mahkeme,19 Haziran'da banyo yaptığı sırada kayması sonucunda uyluk kemiği kırılan ve ardından geçirdiği ameliyat nedeniyle duruşmaya katılmayan Mübarek'in önümüzdeki duruşmaya katılıp katılamayacağı ve beyan edilen hastane raporu üzerinde bilirkişi incelemesi yaptırılmasına karar verdi.
Kahire Ceza Mahkemesi, diğer şahitlerin dinlenmesi için duruşmanın 2 Ağustos'a ertelenmesine ve Habib el-Adili'nin tutukluluk halinin devamına hükmetti.
Mübarek, 2 oğlu ve dönemin İçişleri Bakanı Adili ile 6 yardımcısı, 25 Ocak 2011'deki halk ayaklanması sırasında göstericileri öldürme emri vermekle suçlanıyor.
Kaynak: AA