Mardin'deki Silahlı Kavga

Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Ömerli ilçesine bağlı Kayadere Mahallesi'nde 4 kişinin öldüğü ve 27 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin, "Bu konu ile ilgili suça karışan hangi korucumuz varsa haklarında soruşturma başlatılmıştır. Bir suç unsuru varsa kolluk kuvvetleri savcılığın emri doğrultusunda gereği neyse yapacaktır" dedi.

Kandemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki aile arasında çıkan kavgada biri emekli köy korucusu 4 kişinin hayatını kaybettiğini, yine biri köy korucusu 27 kişinin de yaralandığını hatırlattı.
Kavganın geçmişe dayalı bir husumet ile muhtarlık seçimlerinden kaynaklandığını, yapılan bazı açıklamalarla korucuların hedef alınmak istendiğini savunan Kandemir, şöyle konuştu:
"Korucular üzerinde yapılan karalama kampanyaları ve açıklamalar kesinlikle asılsızdır. Aileler arasında bir husumetten dolayı kavga çıkmıştır. Koruculukla hiçbir alakası yoktur. Bunlar korucu olmasaydı bu olay yine yaşanacaktı. Bu münferit bir olaydır. Bunu kalkıp koruculara genellemek ve sisteme mal etmek son derece yanlıştır. Mahallede 30'a yakın korucu var. Bu konu ile ilgili suça karışan hangi korucumuz varsa haklarında soruşturma başlatılmıştır. Bir suç unsuru varsa kolluk kuvvetleri savcılığın emri doğrultusunda gereği neyse yapacaktır."
Kaynak: AA