İğdır'da Arpa Hasadı

Iğdır Ovası’nda, bölgenin ilk arpa hasadı yapılmaya başlandı.

İğdır'da Arpa Hasadı

Türkiye'nin ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli tahıl, meyve ve sebze üretim merkezleri arasında gösterilen Iğdır’da, sezonun ilk arpa hasadı yapıldı. Karakoyunlu ilçesine bağlı Taşburun köyünde 20 dönümlük tarlasını kiraladığı biçerdöverle biçen Öztürk Şahan, tarım potansiyeli bakımından Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olan Iğdır’da arpa hasatlarının zamanı geldiğini ve bugün bunun biçimini yaptıklarını söyledi.

Bu mevsimin biçimin tam zamanı olduğunu ifade eden Şahan, “Bu yıl biraz kurak geçti, sulama sıkıntısı da yaşadığımızdan fazla üründen verim alamadık. Şu gördüğünüz tarlayı bir kez sulayabildik. Bu da verimi azalttı” dedi.

Iğdır Ovası’nın çok verimli arazileri olduğunu ifaden eden Şahan, “Bu arazilerimizde yılda 2-3 çeşit ürün yetiştirebiliyoruz. Şimdi bu gördüğünüz 20 dönümlük tarlamdaki yaz başı yetiştirdiğim arpayı biçtim. Bugün arpa biçtiğimiz araziyi suladıktan sonra tekrar sürüp mısır ekeceğiz. Burası doğu bölgesinde meyve ve sebze yetiştiriciliğinde önemi bir yerdir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA