Kesilecek Ağaçlar İçin 'Evlat Edinme” Kampanyası

Adana'da Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi’nin bahçesinde yer alan 120 ağacın kesilerek yerine ek bina yapılmak istenmesine çeşitli sivil toplum kuruluşları tepki gösterdi.

Kesilecek Ağaçlar İçin 'Evlat Edinme” Kampanyası
STK üyeleri ağaçları koruyabilmek için “Evlat edinme” kampanyası başlattı.
Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne ek bina yapılacağı gerekçesiyle, bahçesindeki 120 çam ağacı için kesim kararı alındı. İşaretlenen ağaçlar için haftalardır kentteki birçok sivil toplum kuruluşu çeşitli eylemler yaptı. Adana Tabip Odası, Çevre ve Tüketici Koruma Derneği (ÇETKO) ve Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri hastane bahçesinde ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamada ilk konuşan ÇETKO Başkanı Sadun Bölükbaşı, yeşil alanların her geçen gün azaldığına dikkat çekti. Hastane bahçesindeki 30 yılık ağaçların kesilmek istendiğini ve yerine ek bina yapılmak istendiğini anlatan Bölükbaşı, sadece çim ve peyzajla, rant için yapılmış olan alanları yeşil alan olarak adlandırmadıklarını belirtti.

Bölükbaşı, Adana'da hastane yapımı için çok daha elverişli arazilerin olduğunu dile getirirken, ağaçların bilimsel olarak insan psikolojisini iyileştirdiğini ve buna en çok ihtiyaç olunan bölgelerin de hastaneler olduğuna dikkat çekti. Bölükbaşı, Adanalılar'ın ağaçlarına sahip çıkması için ağaç evlat edinme kampanyası başlattıklarını da aktardı. Adana Tabip Odası Genel Sekreteri Mehmet Özalevli ise Adana’da hastane yapımına kendilerininde karşı olmadığını ancak bu alandan vazgeçilmesini istedi. SES Denetleme Kurulu Başkanı Muzaffer Yüksel de hastane bahçesindeki yeşil alanın önemine vurgu yaptı. Etkinliğin ardından grup üyeleri, ağaçlarla birlikte fotoğraflar çektirerek ağaç evlat edindi. Duyarlı tüm vatandaşın hastane bahçesindeki ağaçlara sahip çıkması gerektiğinin altını çizen Bölükbaşı, “Onları evladımız gibi korumalıyız” dedi.

Kaynak: İHA