İki kız kardeşe cinsel istismara 11 gözaltı

Zonguldak’ın Kozlu İlçesi’nde 16 ve 14 yaşındaki iki kız kardeşe cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla aralarında bir imamın da bulunduğu 11 kişi ile istismara göz yumduğu ileri sürülen kızların annesi gözaltına alındı.

İki kız kardeşe cinsel istismara 11 gözaltı
Emekli maden işçisi babanın kızı olan ve iddiaya göre 6 yıldır para karşılığında erkeklerle ilişkiye giren 16 yaşındaki E.Ö., ilişki yaşadığı kişilerin zihinsel engelli olan ve rehabilitasyon merkezine giden kardeşi 14 yaşındaki S.Ö.'ye de tacizde bulunmaya başlamaları üzerine durumu çalıştığı işyerinin sahibine anlattı. İşyeri sahibinin karakola götürdüğü iki kardeş, başlarına gelenleri anlattı.

Polis, kız ile ilişkiye girdiği iddia edilen aralarında imam, maden işçisi, esnafın bulunduğu yaşları 20 ile 50 arasında değişen 11 kişiyi eş zamanlı operasyonla gözaltına aldı. Kızların annesi S.Ö. de kızının para karşılığında erkeklerle ilişkiye girmesine göz yumduğu iddiasıyla gözaltına alındı.

Karakolda ifadeleri alınan R.D., M.Ç., M.D., Ö.B., G.B., O.D., K.P., H.U., Y.A., H.A., M.A. ve anne S.Ö., bugün adliyeye sevk edildi. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen şüpheliler, Cumhuriyet Savcısı'nın karşısına çıkarıldı.

İki kardeş E.Ö. ve S.Ö. ise Çocuk Şube Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nce koruma altına alındı.