Kto Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü Açtı

KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’de bir ilk olan Enerji Yönetimi Bölümünü açtı.

Kto Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi Bölümü Açtı

Enerji ihtiyaçlarının giderek daha fazla önem kazandığı gelişen ve değişen dünyada, artan enerji ihtiyacının karşılanması için elektrik, doğal gaz ve petrol gibi enerji kaynakları günümüzde piyasa kanunları temelinde özel sektörün katılımına açılmış ve devletlerin bu alanlarda faaliyetleri oyuncu olmaktan çok piyasaları düzenleyen ve denetleyen bir konuma indirgenmiştir. İnsan ve toplum hayatı için vazgeçilmez ihtiyaç olan enerjinin piyasa kanunları çerçevesinde düzenlemesi disiplinler arası bir formasyonu zorunlu kılmıştır. Bu formasyonu mühendislik bilgisinin yanı sıra hukuk, iktisat ve işletme bilgisini harmanlayarak sağlayacak uzmanlar yetiştirmek için, KTO Karatay Üniversitesi Türkiye’de bir ilk olan Enerji Yönetimi Bölümünü açtı.

Enerji sektöründe istihdam ihtiyacı sadece mühendislik değil bunun yanında gelişen ve değişen mevzuatı takip eden buna göre pozisyon almayı bilebilecek piyasayı iktisat ve işletme bilgisi ile yoğurarak bir sentez ortay koyacak yetişmiş insan gücünü zorunlu kılmaktadır. Bu ihtiyacı gören KTO Karatay Üniversitesi dünyada diğer nadir ülke örneklerine paralel olarak Türkiye’de ilk olan Enerji Yönetimi Bölümü için bu konuda deneyimli olan ve bilimsel çalışmalar yapan akademik kadrosu ile yüksek öğrenim kurumundan izin almış olup bu yıl ilk defa öğrenci alacak.

KTO Karatay Üniversitesi enerji sektöründe faaliyet gösteren önemli sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşları ile iş birliği anlaşmaları imzalayacak olup bu anlaşmalar çerçevesinde piyasaların ihtiyacı olan yetişmiş eleman ihtiyacını karşılayacak ve sektöre yön verecek Ar-Ge çalışmaları yürütecektir. Bu bölümden mezun olacak öğrenciler özel ve kamu sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip olacak ve gerek özel sektör gerek kamu sektöründe kolayca istihdam imkanı bulacaktır. Geleceğin favori meslek grupları arasında şimdiden yerini alan KTO Karatay Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Enerji Yönetimi Bölümü şimdiden ilgi odağı haline geldi.
Kaynak: İHA