Karayandı, Sokak Hayvanları Sorununu Çözmeye Kararlı

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’yı ziyaret etti.

Karayandı, Sokak Hayvanları Sorununu Çözmeye Kararlı

Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürü Ali Yakan’ın da eşlik ettiği ziyarette, sokak hayvanları sorununa birlikte çözüm bulma yolunda atılabilecek adımlar tartışıldı.

Daha önce Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’le görüşen Dr. Fatih Karayandı ve Ali Yakan, Gazi Adamhasan’a, bir süre önce alınan acil eylem planı hakkında bilgi verdi. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, beslenmesi, kamuoyu oluşturulması, resmi kurumların aşı ve ilaç desteğini artırması ve teşkilatlanma başlıklarıyla alınan acil eylem planı kararlarını Adamhasan’la paylaşan Dr. Fatih Karayandı, “Adana genelinde olduğu gibi İmamoğlu’da da kısırlaştırılan hayvan sayısı yetersiz. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak gezici hayvan hastanesi kurmak üzereyiz. Barınağı olmayan ilçe belediyelerimizden geçici hayvan müşahede merkezleri kurmasını talep ediyoruz. Bu müşahede merkezleri kurulduğunda, gezici ekibimiz gelip kısırlaştırma işlemini gerçekleştirebilecek. Kısırlaştırma işleminin ardından gereken müşahede süresinin, oluşturulacak müşahede merkezlerinde geçirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili çalışacak teknik eleman konusunda ilçe belediyelerimize desteğimiz olacak” dedi.

Bu konuda hizmet verirken ne şekilde çalışılacağına dair bilgi de veren Dr. Fatih Karayandı, “Bizim Gezici Hayvan Ameliyathanesinde günde kısırlaştırabileceğimiz hayvan sayısına göre, ilçe belediyeleri yeterli sayıda hayvanı topladığı zaman bizden randevu alacak ve biz gelip müşahede merkezlerinde kısırlaştırmayı gerçekleştireceğiz. Veteriner arkadaşlarımız hayvanları kontrol edecek” diye konuştu.

İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan da Büyükşehir Belediyesi’yle sokak hayvanları konusuda işbirliğine hazır olduklarını belirtti.

Adamhasan ayrıca ilçedeki mezbaha sorununa da değildi.
Kaynak: İHA