Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu Trabzon'da İftarda Sivil Toplum Örgütleri İle Buluştu

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki bir restoranda düzenlenen iftar yemeğine katıldı.


Katıldığı iftar yemeğinin başında konuşan İhsanoğlu, Türkiye'nin bugün çok önemli bir sınavla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Türkiye içeride huzur, güven istiyor. Gerginlikten ve korkudan kurtulmuş bir toplum istiyor. Türkiye dışta tehlikelere karşı kendini korumak istiyor. Etrafımıza yayılan ateşlerin, yükselen alevlerin Türkiye’ye sıçramamasını istiyorlar. Bunu isterken Türkiye'de toplumda bir uzlaşı bir mutabakat gün geçtikte artıyor ve değişim istiyor. Devletin başına devleti sükunetle yönetecek ve devleti maceraya sürüklemeyecek bir başkan ihtiyacını duyuyor” dedi.

Seçilecek cumhurbaşkanının herkese eşit mesafede olması gerektiğini beliten İhsanoğlu "Ben Allah'ın izniyle sizin desteğinizle seçidiğim takdirde mevcut nizamın çok daha mükemmel şekilde işlemesini sağlayacağım. Millet siyasi partiler ve meclis vasıtasıyla sistemi değiştirmeye kalkacak olursa o zamanda mevcut cumhurbaşkanı elbette o sisteme göre hareket etmesi lazım. Yani burada karar meclisindir. Meclisin kıymetini daha iyi bilmeliyiz. Parlamenter sistemi daha iyi işler hale getirmeliyiz" diye konuştu.

İhsanoğlu, iftar programı sonrasında İstanbul'a gitmek üzere havalimanına hareket etti

Kaynak: İHA