Yozgat’ta Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Çekerek İrmağı'nda Serinliyor

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için buz gibi akan Çekerek Irmağı'na akın etti.

Yozgat’ta Sıcaktan Bunalan Vatandaşlar Çekerek İrmağı'nda Serinliyor

Yozgat’ın Çekerek ilçesinden hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle sıcaktan bunalan vatandaşlar, Süreyya Bey Barajından bırakılan ve buz gibi akan suya girerek serinliyor. Sorgun, Aydıncık ve Kadışehri gibi çevre ilçelerden Çekerek Irmağına gelen vatandaşlar, doğal güzellikler arasında piknik yaparken, 35-40 derece hava sıcaklığına rağmen 3-4 derece akan suya girerek serinliyor. Suyun içerisinde en fazla iki dakika kalan vatandaşlar, soğuk suyun insan vücuduna faydalı olduğunu, insanı daha zinde tuttuğunu söyledi.

Sorgun’dan piknik yapmak için Çekerek’e geldiklerini belirten Mehmet Alan, “Arkadaşlarımızla birlikte piknik yapmaya geldik. Çok güzel bir manzara var su buz gibi akıyor. Piknik yaptıktan sonra hava çok sıcak olduğu için suya girip serinlemek istedik fakat su çok soğuk. Suyun sıcaklığı 2-3 derece içinde bir iki dakika zor duruluyor. Ama biz yinede yüzmeye çalışıyoruz. Soğuk su insanı dinç tutuyor” dedi.

Adem Kılıç’ta Sorgun’dan arkadaşlarıyla piknik yapmaya geldiklerini belirterek, sıcak havada buz gibi suya girerek serinledik. Bu hava sıcaklığında, buz gibi suyu bulmak çok zor. Ama Çekerek Irmağında akıyor bizde bunu değerlendirelim istedik, çok güzel oldu, herkese tavsiye ederim” diye konuştu.

Kaynak: İHA