Jandarma’dan Sakız Operasyonu

Çorum İl Jandarma Alay Komutanlığı ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda piyasa değeri yaklaşık 80 bin TL olan 30 kilo 750 gram afyon sakızı ile 16 kilo kurutulmuş haşhaş kapsülü ele geçirildi.


Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren İl Jandarma Alay Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri Ortaköy ilçesinde ormanlık arazide afyon sakızı imalatı yapıldığı bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine geniş çaplı bir araştırma başlatan KOM Şube Müdürlüğü ekipleri ve Ortaköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Dirgenli köprüsü mevkiinde ormanın içerisinde bulunan bir barakada kurutulmuş haşhaş kapsüllerinin kaynatılarak eroinin ham maddesi konumundaki afyon sakızı yapıldığını tespit etti.

Barakayı bir süre takibe aldıktan sonra operasyon düzenleyen jandarma ekipleri 30 kilo 750 gram afyon sakızı ile 16 kilo kurutulmuş haşhaş kapsülü ele geçirdi. Operasyonda afyon sakızı imalatı yapan G.K. isimli şahısta gözaltına alındı.

Jandarmadaki ifadesinin ardından hakkında yasal işlem yapılan G.K. çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak Çorum L Tipi Cezaevine konuldu.
Kaynak: İHA