Üretici Kadın Kooperatifi Urla’da Kuruluyor

Urla’da üreten kadınların Urla Belediyesi’nin girişimleri ile artık bir kooperatifi oluyor.

Üretici Kadın Kooperatifi Urla’da Kuruluyor
Urlalı kadınlar kooperatifleşerek ürettikleri ürünleri alıcıyla buluşturup, kolaylıkla pazarlama fırsatı bulacaklar.
Kooperatifleşmeyi Urlalı kadınlarla buluşturmak için Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, Urla Kadın Üretici Pazarı’nın emektar kadınları ve Urlalı kadınlar katıldı.

Toplantıda Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Başkanı Ayşe Temiztaş kadın kooperatiflerinin önemi, kadınların bu süreç içinde nasıl örgütlenmeleri ve neler yapmaları gerektiği hakkında bilgi verdi. “Belediye Başkanımız Sibel Uyar’ın ilk icraatlarından biri olarak kadınları örgütlemesi alkışlanması gereken bir davranış” diyen Temiztaş kooperatif kurmanın önemini şöyle anlattı: “ Kooperatifler ile kim ne kadar üretiyorsa onun karşılığını alıyor. Müşterinin talebi doğrultusunda üretimi sorguluyor. Ulusal, bölgesel düzeyde pazar işine çözüm bulmaya çalışıyor. Ama bundan önce ne üreteceğiz, nasıl üreteceğiz, nasıl bir fiyat politikası izleyeceğiz, kimlerle nerede yapacağız, kaç paraya satacağız? Bütün bu soruların cevaplarını buluyoruz.”
Kooperatifleşme ile ilgili bilgilerini paylaşan CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları yurt dışında kooperatiflerin çok güçlü olduğunu ve bu nedenle gelişmişlik düzeylerinin ileri seviyelerde bulunduğunu, Türkiye’de ise Atatürk ile birlikte güçlenmeye başladığını belirterek örgütlenmenin, birlik olmanın güçlü olmak için şart olduğunu söyledi.

Üretici kadınların kooperatifleşmesi için girişimde bulunan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar “2009 yılı Meclis üyesi olarak Kadın Üretici Pazarı’nın kurulmasında bu yolculuğa başladım. Kadınlar güçlüdür ama örgütlenirsek daha güçlü oluruz. Kuracağımız üretici kadınlarımızın kooperatifinin ilk kurucu üyesi ben olmak istiyorum. Dilerim buradan yaktığımız ışık tüm Türkiye’yi aydınlatsın” diye konuştu.

Kaynak: İHA