Romanlardan, Tasavvuf Musikisi Grubu

Kırklareli Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık'ın kurduğu Romanlardan oluşan "Kırklar Grubu"nun, iftar çadırında verdiği konserler beğeni topluyor.

Grubun solistliğini de yapan Bıyık, sesi ve sahnedeki performansıyla da dikkat çekiyor.
Bıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan bu yana musikiye karşı ilgisi olduğunu söyledi.

Musiki konusunda eğitim aldığını ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde çok güzel konserler verdiğini belirten Bıyık, şöyle konuştu:
"25 yıldır din görevlisi olarak görev yapıyorum. Musikiye olan aşkımızla görevimizi en iyi şekilde devam ettirdik. Görev yaptığım kentlerde tasavvuf musikisi grupları kurdum. Hakkari'de görev yaparken, öğrencilerden oluşan grup kurdum ve nevruzda konserler verdik. Ardından maliyecilerle grup kurduk. Bu grup da çok beğenildi. Musiki insanın ruhunu canlandırıyor. Bu nedenle Kırklareli'nde de Romanlarla bir araya gelerek Kırklar Grubu'nu oluşturduk. Konserleri kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Amacımız insanlara hizmet etmek, musikiyi sevdirmek."
Bıyık, grubun kentte büyük ilgi gördüğünü vurguladı. Özellikle ramazan ayı dolayısıyla valiliğin kurduğu iftar çadırında tasavvuf musikisi icra ettiklerini dile getiren Bıyık, "Roman vatandaşlarımızın Allah'tan gelen bir kabiliyetleri var. Bunu musikiyle değerlendiriyoruz'' diye konuştu.


- "Din adamları sosyalleşmeli"

Bıyık, yaptığı çalışmalardan dolayı zaman zaman tepki aldığını ancak din adamlarının da sosyal ve kültürel etkinliklerde yer alması gerektiğini düşündüğünü söyledi.

Batıda, din adamlarının hayatın her alanında yer aldığını belirten Bıyık, "Biz bulutların içerisinde yaşayan insanlar değiliz. Bu tür faaliyetler bizim dini mesajımızın ulaştırılması açısından da imkan tanıyor. Tepkiler daha çok olumlu yönde. Tarihte de musikiyi en çok omuzlayanların din adamları olduğunu görüyoruz. Enstrüman çalan padişahlar var" dedi.


- "Star müftü, pop star müftü ..."

Bıyık, bir televizyon kanalında düzenlenen ses yarışmasına davet edildiğini anımsattı.
Yarışmada musiki kültürünü tanıtmaya çalıştığını belirten Bıyık, "Yarışmadan sonra kamuoyunda tanınmaya başladık. Star müftü, pop star müftü denildi" diye konuştu.

Bıyık, ayrıca bugüne kadar 3 albüm çıkardığını ve bunları vatandaşlara ücretsiz dağıttığını kaydetti.

Kaynak: AA