Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerini ziyaret ederek, sorunları hakkında bilgi aldı.

Bir süre önce Manisa'ya atanan Vali Erdoğan Bektaş, ilçe ziyaretleri kapsamında Alaşehir ve Sarıgöl ilçelerini ziyaret etti.
İlk olarak Alaşehir'e giden Vali Bektaş, Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan ile Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılıç'ı makamında ziyaret ederek ilçelerin sorunları hakkında bilgi alarak taleplerini dinledi.
Vali Bektaş, daha sonra Köprübaşı ilçesine geçen Vali Bektaş, Kaymakam Ahmet Solmaz'ı ziyaret ederek ilçenin tarihi, ekonomik, eğitim, tarım ve sosyal yapısını gösteren genel durumunun yanında devam eden projeler hakkında birifing aldı.
- Alaşehir'de üzüm işçi fiyatları açıklandı
Alaşehir Ziraat Odası, 2014 yılı üzüm sezonu öncesi, üzüm işçi ücretlerini komisyon kararıyla belirledi.
Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda sofralık ihracat ve iç piyasa ile kuru üzüm işçi ücretlerine ortalama yüzde 12 zam yapıldı.
Alaşehir'de 2014 yılı üzüm sezonu için işçi ücretlerini üç bölümde belirlediklerini belirten Alaşehir Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, "Uygulama 2015 yılı için geçerli olacak. Bu arada alınan karar gereği işçi dayıbaşları her işçi için 3 lira 50 kuruş ücret alacak. Çalışma saati 8 saat olarak belirlenirken, 16 yaşından küçük işçi çalıştırılmayacak. Komisyon kararlarına uymayan dayıbaşılara da yasal işlemler yapılacak" dedi.

Buna göre bu yıl Sofralık yaş üzüm işçileri, kesim 35, işletme 39, kelter 45, şeritçi 45, soğuk hava deposu bayan 48, erkek 50, posta başı 55 lira, iç piyasa üzüm işçi ücretlerinde ise kesim 40, kasalama 45, ketler 60, kamyona yükleme 75 lira ve kurutmalık üzüm işçi ücretlerinde de kesim 38, üzüm serme 43, yağlı ketler çekme 55, üzüm bandırması 70 lira olarak açıklandı.
Kaynak: AA