Bodrum'da süper lüks yatta yangın

Muğla’nın Bodrum İlçesi'nde, 2 milyon Euro değerindeki süper lüks yat, denizin ortasında alev aldı.

Bodrum'da süper lüks yatta yangın
İngiliz tekstilci Michael Barlow'un 2 yıl önce satın aldığı ve Gem Yatçılık Limited Şirketi tarafından haftalığı 3 bin 500 euro'ya kiralanan 33 metre boyunda 8 metre eninde 8 kabinli 16 yolcu kapasiteli 2 milyon euro değerindeki süper lüks yatta, bugün saat 10.30 sıralarında yangın çıktı.

YANGINA TEKNELERDEN MÜDAHALE EDİLDİ


Kumbahçe Plajı'na yarım mil açıkta demir atan teknelerin arasında bulunan yatın makine dairesinde başlayan alevlere önce Kaptan, 46 yaşındaki İbrahim İri ve 2 yardımcısı, yangın tüpleriyle müdahale etti.

Yangın söndürülemeyince sahil güvenlik ve Bodrum Liman İşletmesi'nden yardım istendi. 2 sahil güvenlik botu, belediyeye ait 2 söndürme botu ile özel bir şirkete ait yangın söndürme tekneleri, yattaki alevlere müdahaleye başladı.

SÖNDÜRÜLEMEDİ

Yat ise, bu sırada Bodrum Gemi Yanaşma İskelesi'ne çekildi. Bodrum Belediyesi İtfaiye ekiplerinin da karadan müdahale etmesine rağmen mazot tankları dolu olan yattaki yangın, söndürülemedi. Teknenin havaya uçması ihtimali üzerine yat tekrar deniz ortasına çekilmeye başlandı.

Bodrum'da süper lüks yatta yangın

YAT KARAYA OTURTULDU

Ağanlar Tersanesi'ne götürülmek istenen yatta büyük çaplı hasar oluştu. Saatlerce devam eden alevlere 2 yardımcısı ile müdahale eden Kaptan İri, gözyaşları içinde kaldı. Halen söndürülemeyen yat, İçmeler Mevkii'nde karaya oturtuldu. Yangına denizden müdahaleler sürüyor.

Bodrum'da süper lüks yatta yangın