İsdef’ten Yeni Projeler

İstanbul Samsun Dernekler federasyonu (İSDEF) Genel Başkanı Fikret Bıyık, Samsun’un Havza ilçesinde, federasyonun çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

İsdef’ten Yeni Projeler

İSDEF’in 2010 yılında kurulduğunu hatırlatan Bıyık, “5 yıl içersinde ilk olarak Türkiye genelinde bir ilke imza atarak Samsun ve ilçelerindeki tüm dernekleri toparladık, birlik ve beraberliği sağladık. Federasyonumuz gün geçtikçe büyüdü ve 5 dönüm arazi üzerine genel merkezimizi yaptırdık. Bu hizmet Türkiye’de bir ilk. Bu süreçte federasyonumuz 5 meclis üyesi, 2 başkan yardımcısı, 2 başkan danışmanı çıkararak siyasette de başarılı oldu” dedi.

SAMSUNLU ÖĞRENCİLER İÇİN YURT
Genel Başkan Bıyık, 2014-2015 yılı programlarında da Türkiye genelinde bulunan Samsunlu genç öğrencilere yönelik yurt çalışmalarına başlayacaklarını ifade ederek, “Öğrencilerimiz yurtlar konusunda çok mağdur. Esenyurt’ta 3 dönüm arazi tahsis ettik. İlk etapta 300 öğrencimizi barındıracak yurt inşaatına başlayacağız. İnşaatı 1 yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Her şeyi devletimizden beklememiz doğru değil. Biz derneklere de düşen görevler var. Federasyon olarak ‘hizmette sınır yok’ dedik. Ziraatla uğraşan çiftçilerimize yönelik proje üretecek ekipler kuruyoruz. Avrupa hibe fonunda bulunan 4.5 milyar eurodan çiftçilerimize üretecekleri projeler sayesinde pay alacağız. Samsun ve köylerimiz bu projelerimiz ile geri kalmıştan kurtulacak” şeklinde konuştu.

Bıyık, federasyonları içerisinden de bir milletvekili çıkaracaklarını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA