Acının Merkezi Soma’da İlk Bayram Namazı

13 Mayıs’ta yaşanan maden faciası ile 301 şehit veren Manisa’nın Soma ilçesinde buruk bir bayram sevinci yaşandı.

Acının Merkezi Soma’da İlk Bayram Namazı
Bayram namazı için camilere akın eden Somalılar dualarında şehitleri unutmadı.
Türkiye tarihinin en büyük maden faciasının yaşandığı Soma ilçesinde Ramazan bayramı namazı için vatandaşlar camilere akın etti. 13 Mayıs’tan bu yana tarifsiz acıların hüküm sürdüğü Soma’da vatandaşlar bayram namazını ve sevincini buruk yaşarken, ilçedeki resmi bayramlaşma töreni maden şehitliğinin bulunduğu Soma Belediyesi Mezarlığında gerçekleştirilecek. Sabahın erken saatlerinde 7’den 70’e binlerce Somalı bayram namazı için camilere akın etti. Soma’nın merkez camisi Parkaltı Ulu Camisinde cemaat dışarıya taştı. Dualarda Somalı maden şehitleri unutulmadı.

Bayram namazının ardından edilen duada, “Gerektiği şekilde bayramı kutlayamıyor, sevinemiyoruz. Çocuklarımızın başını okşayamıyoruz, okşayamayacağız çünkü mahallemizde bir yetim var bir maden şehidinin çocuğu var. Onlar etkilenmesin diye belki bu şekilde davranacağız. Bir ay boyunca camilerimizde okumuş olduğumuz hatmi şerifler, mukabelelerin sevabını bütün maden şehitlerinin ruhlarına hediye eyledik sen kabul eyle, onları cennetinin en güzel makamlarında misafir eyle” ifadeleri kullanıldı.

Bayram namazı çıkışında vatandaşlar birbirlerine sarılarak bayramlaşırken, bayram harçlığı toplayan çocuklar dikkat çekti.

Soma’nın buruk bir bayram geçirdiğini belirten gurbetçi bir vatandaş, “Üzgünüz. Biz, Almanya’dan üç günlüğüne buraya geldik. Orada sürekli ağladık. Üzgünüz Allah tekrar böyle bir olay yaşatmasın. Allah bu gibi afetlerden muhafaza eylesin” dedi.

Soma Müftüsü Mehmet Karatuğ da, maden şehitlerimizin acısını iki buçuk aydır yaşadıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Onların halini düşündükçe biz olumsuz etkileniyoruz. Onların yanında olmaya çalıştık, dualarımızla, ihtiyaçlarını gidermekle, yaralarını tespit edip sarmakla yanlarında olmaya çalıştık. Sadece bu değil Gazze’deki kardeşlerimizin de acılarını paylaşıyoruz. Zulümden, savaştan kurtulmalarını bekliyoruz. Atılması gereken adımların neyse yapılmasını bekliyoruz. Bu vesileyle bütün Soma halkımızın ve İslam aleminin bayramlarını tebrik ediyoruz. Bayramın huzura katkı sağlamasını, insanlara hidayetin vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz. Bayramınız mübarek olsun, yarınlarımız bugünlerden daha mutlu umutlu olsun inşallah.”
Kaynak: İHA