Dağ Yöresine Büyükşehirle Hizmet Yağacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyükşehirle dağ yöresine hizmet yağacağını belirterek, "Büyükşehir olarak gece gündüz çalışacağız.

Dağ Yöresine Büyükşehirle Hizmet Yağacak
Harmancık canlansın, bölge göç vermesin istiyoruz" dedi.


Bursa’yı hizmetleriyle geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Ramazan ayında her akşam farklı bir ilçede vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başkan Altepe, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile birlikte Kadir Gecesi’nde Harmancık İlçesi’nde gerçekleştirilen iftara katıldı.

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının da hazır bulunduğu iftara, Harmancıklı vatandaşlar çok yoğun ilgi gösterdi.

Başkan Altepe, Harmancık’ta yaklaşık 3 bin kişinin orucunu aynı sofrada açtığı iftarda Ramazan ayının bereketine ve önemine dikkati çekti. Ramazan’ın Bursa’da en güzel şekilde yaşandığını vurgulayan Başkan Altepe, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nde Harmancık’ta olmaktan mutluyuz. Türkiye’de güzel günler yaşıyoruz” dedi.

"HARMANCIK'A NE YAPSAK AZ GELİR"
Bursa’ya hizmetin kendisi için onur olduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Bursa’nın her köşesine hizmetlerimizi ulaştırıyoruz. Bursa ve Harmancık, ecdadın emaneti olan güzel topraklar. Yörük ve Türkmen diyarı Harmancık’a hizmet etmek bizlere nasip oldu, mutluyuz. Harmancık’a ne yapsak az gelir. Büyükşehir Belediyesi olarak Harmancık için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Altepe, “Harmancık’ta işler yolunda” diyerek, iftardan önce ilçede gezdiğini, yapılan çalışmaları yerinde gördüğünü, ekoturizm ve ılıcalarla ilgili sahaları incelediklerini belirtti.

Harmancık’ta önemli çalışmalar yapıldığını vurgulayan Başkan Altepe, “Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya en güzel şekilde çalışıyor. Harmancık’ta herşeyin en iyisi ve en güzeli var. Harmancık’ın arkasında artık Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe var. Bölgenin gelişmesi ve kalkınması için bölgedeki kurumlarla ortak çalışarak gerekeni yapacağız. Bölgede kırsal kalkınmanın, tarımın ve hayvancılığın gelişmesi, her alanda üretimin artması için çalışıyoruz. Harmancık canlansın, bölge göç vermesin istiyoruz” şeklinde konuştu.

"DAĞ YÖRESİNE HİZMETLER YAĞACAK"
Başkan Altepe, dağ yöresinin Bursa için çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Bursa’yı ve Harmancık’ı seviyoruz. Bu sevgimizi de eserlerimizle gösteriyoruz. Bundan sonra dağ yöresine hizmetler yağacak, sahalar, havuzlar yapılıyor. Bu gece hizmete açtığımız tesis de Harmacık’a yakışan, bölgenin buluşma noktası olan bir tesis olarak vatandaşlara hizmet verecek” dedi.

"BURSA MAZLUMUN YANINDA"
Başkan Altepe, Filistin ve Suriye başta olmak üzere yaşanan acıların dinmesini dileyerek, “Ramazan ayını zehir etmeye çalışanlar var. Türkiye’yi de bu konuma düşürmeye çalışanlar var. Ne kadar şükretsek az. Ne yaptığını bilen bir milletimiz ve devletimiz var. Suriye ve Filistin için yardımlar topladık, gönderdik. Bursa’da dostlarımızın yanındayız. İyi günde herkes dosttur ama Bursa ve Türkiye olarak dostluğumuzu her alanda göstermeye devam edeceğiz. Tüm dünyadaki mazlumların da yanında olacağız” diye konuştu.

Harmancık Belediye Başkanı Mustafa Çetinkaya da iftarı bereketlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ederek, “Ramazan, bereketin, mağfiretin ve güzel duyguların sel olup aktığı, yüreklerin yumuşadığı bir ay olarak bilinir. Öyle öğrendik öyle biliyoruz. Ancak Ramazan ayı bu sene buruk ve acı geçiyor. Kadir Gecesi’nde birlik ve beraberliğimizin devam etmesini diliyorum” dedi.

Çetinkaya, Başkan Altepe’ye kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ise İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntılara değinerek birlik ve beraberliğin dünya barışındaki yerine ve önemine dikkati çekti. Harmancık sakinleri ise iftarda kendilerine eşlik eden Başkan Altepe’ye yoğun ilgi gösterdi. Gecede, Harmancık’ta yapımı tamamlanan Belediye Düğün Salonu da hizmete açıldı.
Kaynak: İHA