Altınköy Ziyarete Hazır Hale Geldi

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin katkılarıyla beş yüz dönüm arazi üzerine kurulan Altınköy iki yılın sonunda tamamlandı.


ALTINKÖY ZİYARETE HAZIR HALE GELDİ
Tiryaki, yaşayan açık hava müzesi şeklinde inşa edilen Altınköy’ü basın mensuplarıyla gezdi. Tiryaki, kendisinin üniversite bitene kadar köy hayatı yaşadığını dile getirerek, “Köy yaşantımız 30 yıl önce bitti. Artık köylünün yaptığı işleri yapmakta zorlanıyorum” dedi.

ALTINKÖY, KÖY YAŞAMINA DAİR HER ŞEYE SAHİP
Altınköy açık hava müzesi olmasının yanında insanlara ihtiyaç duydukları her şeyi de sağlıyor. Caminin, okulun, bakkalın ve kahvenin bulunduğu Altınköy’de çeşitli hayvanlarda yer alıyor. Hayvanlardan sağlanan ürünlerin yanı sıra, meyve ve sebzede yetiştiriliyor.

ALTINKÖY İÇİN HASAT ZAMANI
Ekilen buğdayların biçme zamanının gelmesi nedeniyle çekiçlediği tırpanı eline alıp tarlanın yolunu tutan Tiryaki buğdayı kendi elleriyle biçti. Tiryaki, patostan geçirdiği ekini buğday haline getirdikten sonra değirmende öğütüp un haline getirdi. Tiryaki, daha sonra köylü kadınların da yardımıyla ekmek hamurunu fırında pişirip ekmek yaptı.

ŞEHRİN ORTASINDA BİR KÖY, ALTINKÖY
Bu köyün Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Tiryaki, köye getirdikleri evlerinde çivisiz olduğunu belirtti.

Tiryaki, evlerin başka yerlerden köye taşındığını açıklayarak “Köydeki bu evlerden hala getiriyoruz. Köyün farklı noktalarına koyduğumuz bu evler çivisiz oldukları için taşıması da kolay oluyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA