'Dünya Mazlumları Fotoğraf Sergisi'

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kayseri Şubesi, Müslümanlara uygulanan zulümlere dikkati çekmek için fotoğraf sergisi açtı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tarihi Kayseri Kalesi yakınında açılan sergide Doğu Türkistan, Afganistan, Irak, Çeçenistan, Yemen, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Ukrayna'dan fotoğraflar yer alıyor.
Serginin açılışında konuşan MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, Müslümanlara yapılan zulümlerin ramazan ayında da hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Müslümanlara yapılan saldırıların bir an önce durdurulması gerektiğini belirten Taş, şöyle devam etti:
"2. Dünya Savaşı'ndan bu yana özellikle geri bırakılmış coğrafyalarda sebebi emperyalist sömürgeciler olan iç çatışmalarda milyonlarca insan katledildi, yaralandı, ocaklar söndü, dayanılmaz acılar yaşandı. Bugün Doğu Türkistan, Afganistan, Irak, Çeçenistan, Azerbaycan, Yemen, Suriye, Filistin, Mısır, Libya, Orta Afrika Cumhuriyeti ve Ukrayna gibi ülkelerde işgalci devletlerin soykırımı, Çad, Somali gibi Afrika ülkelerinde açlık, susuzluk gibi sebeplerden her gün yüzlerce insan ölüyor, öldürülüyor. Yaşanan bu zulümleri kamuoyu ile paylaşıp mübarek ramazan ayında insanlarımızın dikkatini bu coğrafyalardaki dramlara çekmek için sergi açtık. 5 gün boyunca açık kalacak."
Kaynak: AA