Siirt'te Köylüler Suriye İçin Yardım Topladı

Siirt Belediyesi öncülüğünde, DBP, HDP İl ve ilçe örgütleri, belde belediyeleri ve 50 sivil toplum kuruluşu tarafından desteklenen "Rojava Halkların Onurudur, Onuruna Sahip Çık" sloganıyla yapılan yardım seferberliğine köylüler de destek veriyor.

Siirt Belediyesi öncülüğünde, "Rojava Halkların Onudur, Onuruna Sahip Çık" sloganıyla Kurtalan Belediyesi, Baykan Belediyesi, Pervari Belediyesi, Eruh Belediyesi, Şirvan Belediyesi, Gökçebağ, Veysel Karani, Kayabağlar, Atabağı ve Beğendik beldeleri belediyeleri Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü, 50 STK'nın desteğiyle Suriye için başlatılan yardım kampanyası kapsamına köylüler de zekat ve fitrelerini gönderdi.
Siirt Belediyesi 25 kişilik ekiple köylerde yardım topluyor. Köylerde yeni mahsulü toplayan köylüler tarafından Suriye'ye gönderilmek üzere buğday yardımında bulundular.
Belediye öncülüğünde başlatılan kampanya çerçevesinde kampanyanın ilk 4 gününde, buğday, şeker, pirinç, bulgur, yağ, mercimek, fasulye, çocuk bezi ve çocuk mamasından oluşan 160 ton yardımların 3 tır ile yarın Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bulunan ana yardım toplama merkezine gönderilmesi bekleniyor.
Kaynak: AA