Tonya’da İftar Coşkusu Yaşandı

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Tonya’da düzenlediği iftar organizasyonunda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un yakın zamanda büyükşehir olmanın faydalarını fazlası ile göreceğini ifade etti.

Tonya’da İftar Coşkusu Yaşandı

Tonya Şehit Ayhan Güner İlkokulu’nun bahçesinde gerçekleştirilen açık hava iftarında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Tonya Kaymakam vekili Zihni Yıldızhan, Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, mahalle muhtarları, siyasiler, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STÖ temsilcileri ve vatandaşlar hazır bulundu.

Yüzlerce kişinin katıldığı iftarın ardından Tonyalılara seslenen Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un huzur içinde bir Ramazan geçirdiğini ifade ederken, Gazze’de gerçekleştirdiği katliamdan dolayı İsrail’i kınadı ve İslam dünyasının bir ve beraber olarak hareket etmesi gerektiğine parmak bastı.

Büyükşehir statüsüne kavuşan Trabzon’da yapılanma çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Gümrükçüoğlu bu konuda şunları kaydetti: “Yapılanma çalışmalarımız yılbaşına kadar sürecektir. Bu süre zarfında aciliyeti olan işlere öncelik veriyoruz. İnşallah yılbaşından sonra Trabzon'umuzun her köşesi büyükşehir olmanın faydasını fazlası ile görecektir.”
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programı Tonya Müftüsü Ebubekir Bayrak’ın gerçekleştirdiği yemek duası ile son buldu. Başkan Gümrükçüoğlu iftarın ardından Tonya ilçe merkezinde uzun süre vatandaşlarla sohbet etti.
Kaynak: İHA