Halkapınar'da Karabuğday Deneme Ekimleri Yapıldı

Halkapınar'da Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, 5 çiftçiye deneme parsellerinde "Karabuğday" ekimi yaptırılarak, sonraki yıllarda karabuğday ekiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Halkapınar Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Yüksek Ziraat Mühendisi Atalay Kılınç, yapığı açıklamada, karabuğdayın, Halkapınar'da haziran ve eylül aylarında çiçekli bitkiler bulmakta zorlanan arıcılar için umut ışığı olduğunu söyledi.

Karabuğdayın şu anda ilçedeki 5 çiftçiye ektirildiğini belirten Kılınç, ''Haziran ayı başlarında çiçeklenen karabuğday bitkisinin, arılar için adeta cazibe kaynağı olduğunu gözlemledik. Arıların ve toprağın dostu olan karabuğday, gluten içermediğinden dolayı da çölyak hastalarına önemli besin kaynağı olmasını dikkate alarak, bu bitkinin ilerki yıllarda ilçemizde daha da yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz'' diye konuştu.

Karabuğdayın dünyanın birçok ülkesinde yetiştirildiğini, en çok üretiminin 1 milyon 55 bin hektar alanla Çin'de yapıldığını ifade eden Kılınç, bu bitkinin diğer tahıllarla hiçbir akrabalık bağlantısı olmadığını, farklı yüksekliklerde yetişebilen bu bitkinin arılar için adeta cazibe kaynağı olduğunu dile getirdi.
Kaynak: AA