Kırklareli'de En Çok Atık Pil Toplayanlar Ödüllendirildi

Kırklareli Belediyesi tarafından geri dönüşümün çevre kirliliğini önlemesindeki rolüne dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen 'Atık Pilleri Toplama Kampanyası'nın bu yılki ayağı sona erdi.


Kırklareli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2008 yılından bu yana yürütülen proje kapsamında okullar arası atık pil toplama kampanyasında bu yıl en fazla atık pil toplayan 3 okula düzenlenen tören ile hediyeleri verdi.

Belediye Meclis Salonunda düzenlenen törende bu yılın birincisi Fen Bilimleri Koleji adına okul müdürü Güney Filiz Fotokopi Makinası ödülünü, ikinci olan Karahıdır İlköğretim Okulu adına okul müdürü Enver Erdem Labaratuvar seti ödülünü, üçüncü okul Cumhuriyet İlköğretim Okulu adına okul müdürü Hüseyin Kalkan 7 adet satranç ve 1 adet eğitim tahtası ödülünü Belediye Başkan vekili Adem Sevim, Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Gider ve Tahsin Gençay’ın elinden aldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Tahsin Gençay törende yaptığı açıklamada, "Kırklareli Belediyesi olarak güzel bir dünya için geçmiş yıllarda olduğu gibi çevreye duyarlı çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Gider, kampanya süresince duyarlı çalışmalarda bulunan öğrenciler ve okul yönetimlerine teşekkür ederek, "2013-2014 eğitim-öğretim yılı içerisinde düzenlediğimiz atık pil kampanyasında bin 129 kilogram atık pil topladık. Bu konuda özveri gösteren okul yönetimlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediyecilik anlamında çevre konusunda hassasiyet ile çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkan Vekili Adem Sevim ise "Bu çalışmalardan birisi de şüphesiz atık pillerin toplanması kampanyasıdır. Atık piller doğaya bırakıldığında son derece tehlikeli zararlar vermektedir. Böylesine ciddi zararları olan atık pillerin günlük hayatımızda ne kadar çok kullanıldığı düşünülürse zararları aşikardır. Bu nedenle bilinçlenmenin öncelikle çocuklarımızdan başlamasını düşündük. Okullarda TAP ile beraber yaptığımız kampanyada güzel neticeler elde ettik. Şimdi bilinçlenmenin yeni nesil gelecekte bir çevre neferi olacaktır. Aynı zamanda ailelerinin ve çevrelerinin de bilinçli olmalarına katkı sağlayacaktır. Belediyemiz bundan sonra da çevre duyarlılığı adına faaliyetlerine devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA