Bafa Gölü İçin İnsan Zinciri Oluşturuldu

Muğla'da Bafa Gölü'nde yaşanan kirliliğe dikkat çekmek için insan zinciri oluşturuldu.

Milas-Söke karayolunda Bafa Gölünü Kurtarma ve Yaşatma Platformunca düzenlenen etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile vatandaşlar katıldı.

Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden'in kendisine attığı tweetle eylem için destek verdiğini söyledi.

TBMM'de Bafa Gölü'nün kirlilikten kurtulması için araştırma önergesi vereceğini belirten Demir, "Bunda iktidar partisi milletvekillerinin de imzasını görmek bizi mutlu edecektir" dedi.

Bafa Gölü kenarında toplanan grup adına konuşan Zühra Dönmez ise kıyıya vurarak biriken alglerin çürümesi sonucu çevrede kötü koku oluştuğunu ve gölün onlarca kuş türüne ev sahipliği yaptığın ifade ederek, "Kirlenen, zehirlenen Bafa Gölü'nün kıyısındaki balçıklar da üreyen sivrisinekler, karasinekler ve ışık sinekleri yöredeki yerleşimlerde oturan vatandaşların, turistik işletmelere gelen konukların yaşam kalitesini olumsuz etkileyerek yaşanmaz hale getiriyor" dedi.

Bafa Gölü'nün kirlendiği gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğine işaret eden Dönmez, "Burası için çok acil gerekli önlemler alınmalı. Buradaki kirliliğin nedenleri ve çözüm önerileri bilim insanları tarafından ortaya konmuştur. Yüreğinde sevgi taşıyan, doğaya, canlılara ve insanlara karşı, yurdumuza karşı sorumluluk taşıyan bizler bugün insan zinciri oluşturmak için toplandık. Umuyoruz ki eylemimiz etkili ve yetkililerin dikkatini çeker ve Bafa Gölü için gerekli önlemleri alırlar" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, Milas-Söke karayolu kenarında el ele tutuşarak 500 metre uzunluğunda zincir oluşturdu.
Bu sırada bazı araç sürücülerinin de korna çalarak gruba destek verdiği görüldü.

Grup, daha sonra dağıldı.
Kaynak: AA