WTC Başkanı Ümit Kaya'nın 'İsrail' Kararı: Bizimle Aynı Masada Oturamaz

WTC World Trade Business Development Council Başkanı Ümit Kaya, Konseyi olağanüstü toplantıya çağırarak İsrail'i konseyden ihraç ettirdi...

WTC Başkanı Ümit Kaya'nın 'İsrail' Kararı: Bizimle Aynı Masada Oturamaz
WTC World Trade Business Development Council Başkanı Ümit Kaya, Konsey İcra Kurulunu 17 Temmuz 2014 Cuma saat 21:00 de "İsrail Gündemi" ile Olağanüstü toplantıya çağırdı.

Diğer ülkelerin de oy birliği ile İsrail temsilcisi süresiz olarak konseyden ihraç edildi.Kara harekatının başlamasının saatler öncesinde bu kararı alan Konsey ve Başkan Ümit Kaya kritik bir karara imza atarak zamanlama olarak da başarılı bir icraat gerçekleştirdiği yorumlarına neden oldu.

Ümit Kaya yaptığı açıklamada, "Sivil ve çocukların katlediliği bir ülkenin temsilcisi bizimle aynı masada oturamaz. İnsan hakları diye ortalığı birbirine katanlar bu duruma sessiz kalıyorlar. İsrail hükümetini en ağır şekilde kınıyor, İsrail halkına ve tüm dünyayı bu zulmün durması için İsrail hükümetine baskı yapmaya, tepkilerini göstermeye davet ediyorum. Biz Konsey olarak bu kararı alarak Uluslararası alanda tepkimizi de göstermiş olduk." sözlerine yer verdi.