Ordu-giresun Havalimanı ve Çikolata Park Projeleri

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, "Ordu-Giresun Havalimanı Türkiye'nin prestij projesi olacak. Böyle deniz üzerine yapılan başka bir havalimanı Avrupa'da dahi yok" dedi.

Yılmaz, Gülyalı ilçesinde katıldığı bir program sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan ve ilk kez denize dolgu yapılarak inşa edilen Ordu-Giresun Havalimanı'nın benzerinin Avrupa'da dahi olmadığını belirterek, Ordu'nun bu proje ile artık marka il olacağını söyledi.

732 bin nüfusuyla Ordu'nun yeni kurulmuş ama prestijli büyükşehirlerden biri olduğunu ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Seçim öncesi verilen her sözün arkasında olduk. 2 yıllık süre içinde ortaya çıkarılacak hizmetlerle Ordu artık kabuğunu kırdı. Önümüzdeki süreçte havalimanımızla birlikte Ordumuz hak ettiği yerlere gelecek ve Türkiye'de parmakla gösterilen vizyon bir büyükşehir olacak. Gülyalı ilçemize Türkiye'de ve Avrupa'da tek, dünyada ikinci, denizi doldurmak suretiyle havalimanımız yapılıyor. Bu havalimanı çok az bir süre içinde teslim edilecek. 138 kamyon 3 yıldır gece gündüz demeden taş çekiyor. Üst yapı ihalemiz daha önce tamamlanmıştı. Şu anda burada da çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İnşallah söz verdiğimiz tarihte havalimanını hizmete açacağız."
- Çikolata Park Projesi
Gülyalı ilçesinin, havalimanının ardından Türkiye'de nam salacak ikinci bir projeye daha sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, "Bu proje Çikolata Park Projesidir. Bu projenin maliyeti ise yaklaşık 5 milyon lira" dedi.

Çikolata Park Projesi çalışmalarının Ordu Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütüldüğünü belirten Enver Yılmaz, şunları kaydetti:
"Bu proje için belirli bir ödenek miktarı da hazırdı fakat projenin ne olduğunu öğrenmek amacıyla Büyükşehir Belediyesinden bir heyeti İsviçre, Hollanda ve Belçika'ya gönderdik. Bu heyet bir haftalık süre içinde çikolatanın merkezi olan bu ülkelerde, araştırma ve bilgi edinme amaçlı çalışma yaptı. Geri geldiklerinde bize bilgi ve brifing verdiler. Çikolata parkın bundan sonraki bütün hukuki süreci büyükşehir tarafından yürütülecek. Yapılmış bir proje ihalesi vardı, onu iptal ettik. Şimdi kendimiz yeniden bir proje yapmak suretiyle kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşacağız. Deniz kenarındaki 60 dönümlük alanda 'Çikolata Park' adı altında, içinde küçük butik dükkanlar ve yöresel ürünlerimizin satıldığı mekanların, kafeteryaların bulunduğu nezih bir alan yapmak için düğmeye bastık. Çikolata Parkımızın proje sürecini başlattık. İnşallah önümüzdeki üç dört aylık süre içerisinde de ihalesini yapacağız. Şimdiden çikolata parkımızın Gülyalımıza, Ordumuza, Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum."
Kaynak: AA