Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Büyükberber Açıklaması

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Polatlı Üniversitesinin kurulmasında önemli rol oynayacak Polatlı İlahiyat Fakültesi binasının tamamlanamaması nedeniyle öğrenci alamadığını, ilçe halkının binayı tamamlayarak bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Büyükberber, yaptığı açıklamada, fakültelerin kurulmasında en kolay işin binanın tamamlanması olduğunu anlatarak, "Siz Polatlılılardan tek istirhamımız, şu fakültenin bir şekliyle kaba inşaatını çıkartın. İçerisini döşemek, içerisinin hocasını bulmak, öğrencisini bulmak bizim için hiç problem değil. 1800 öğrenci zaten hazır. Hacettepe'den Polatlı'daki meslek yüksekokullarını devralmak için gerekli anlaşmaları yaptık" diye konuştu.

Üniversitenin kurulması için 3 fakültenin önemli olduğunu vurgulayan Büyükberber, "Uygulamalı bilimler fakültesi, milli eğitim komisyonunda bekliyor. Üçüncü fakülte ama gelse ne yapacak, gelse nereye bu fakülteyi açacağız, onun da hocaları hazır. O nedenle hakikaten iş sizlerin himmetine kalıyor, uğraşına kalıyor. Siz binayı bitirin içerisini yapmak 20 milyon da olsa, 30 milyon da olsa bu devlet için hiç bir şey değil" ifadesini kullandı.
Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise ilçenin önünde önemli bir fırsat geçtiğini, 120 bin nüfuslu şehir için 8-10 milyon liralık bir binayı tamamlamanın sorun olmadığını belirtti.

Bilgin, 'Bu bina Polatlı Üniversitesi için bir dönüm noktası olacaktır. Bu açıdan Polatlılı bütün kardeşlerimize, çiftçimize, esnafımıza, tüccarımıza, kamu çalışanlarına az veya çok büyük görev düştüğü kanaatindeyim" dedi.

Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Anadolu'nun pek çok şehrinin üniversite sayesinde kalkındığını, bin 8 yüz öğrencisi bulunan ilçenin 10 bin öğrencinin eğitim gördüğü müstakil Polatlı Üniversitesine kendini hazırlaması gerektiğini dile getirdi. Yıldızkaya, "Bize düşen sayın Rektörümüzün bu ilgisini, Polatlı'ya olan bu alakasını bir fırsata çevirebilmek ve müstakil Polatlı Üniversitesine ulaşmaktır. Bugün 'Bir tuğlada sen koy' adlı bir kampanya başlatıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA