50 Yıllık Gelenek Ramazan Sucuğu

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde sadece ramazan ayında üretilen, ceviz, şeker ve nişasta karışımından yapılan "Ramazan Sucuğu" büyük rağbet görüyor.

İlçede işletmecilik yapan İsmail Belge, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri yakınlarıyla Turgutlu'ya has bir lezzet olan tatlı sucuğu imal ettiklerini söyledi.

Sucuğu dövme bakır kazanlarda hazırladıklarını, yapımının oldukça basit ancak kıvamını tutturmanın ustalık gerektirdiğini anlatan Belge, "Tatlı sucuk yapmak için gereken şeker, ceviz içi ve nişasta. Dövme bakır kazanlarda şeker ve nişastayı kıvama gelinceye kadar karıştırıp yoğun bir şerbet elde ediyoruz. Daha sonra pamuk iplere adeta tespih taneleri gibi dizilmiş ceviz içini şerbete daldırıp çıkarıyoruz. Daha sonra kurumaya bırakıyoruz. Yapımı basit gibidir ancak ölçülerini ve kıvamını iyi tutturmak gerekiyor" diye konuştu.

Günde 100 kilo imal ettiklerini belirten Belge, şunları söyledi:
"İmal ettiğimiz sucukları hem kendimiz satıyoruz hem de diğer şarküterilere veriyoruz. Kilosu 22 liradan piyasaya sürülüyor. Sadece Turgutlu'ya değil tüm Ege Bölgesine ürünlerimizi gönderiyoruz" dedi.

Kaynak: AA