Sinop'un Doğal Gaz Lisansı Onaylandı

Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı ve Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) Sinop ve Gerze ilçelerinde doğal gaz dağıtım işini alan firmaya lisans verdiğini söyledi.

Sinop'un Doğal Gaz Lisansı Onaylandı

EPDK, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde 30 yıl süreyle 1 şirkete Doğal Gaz Dağıtım Lisansı, 4 şirkete de Sıkıştırılmış Doğal Gaz (CNG) Lisansı verdi. Bakanlık Müşaviri ve Sinop Valiliği Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, daha önce Sinop ve Gerze merkez ile Sinop OSB'nin doğal gaz dağıtım ihalesini alan Akmercan Sinop Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin dağıtım lisansı başvurusunun onaylandığını açıkladı.

18 ay içerisinde doğal gazın, Sinop ve Gerze'ye ulaştırılmasının beklendiğini kaydeden Yaşar, "Samsun'un Bafra ilçesinden başlan 112 bin 632 metre uzunluğundaki doğal gaz hattı Sinop'a kadar ulaşmıştı. Şu anda bu hat üzerinde test çalışmaları sürüyor. Daha önce Sinop ve Gerze dağıtım ihalesini alan Akmercan Sinop Doğal Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin dağıtım lisansı başvurusu EPDK tarafından onaylandı. Firma bayram sonunda basınç düşürme tesisini kuracak ve ardından gaz vererek kente girecek. Bu tarihten sonra da 18 ay içerisinde doğal gazın Sinop ve Gerze ile Sinop OSB'ye verilmeye başlanması bekleniyor. 2015'i 2016'ya bağlayan kış Sinop halkı doğal gaz kullanabileceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA