Büyükşehir İle Bademler Arasında Çiçek Alım Protokolü

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında yazlık-kışlık mevsimlik çiçek ve sardunya ön alım şartları protokolü imzalandı.

Bademler Köyü Tiyatro Salonu Bahçesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yıl önce yola çıktıklarında planladıkları projelerde büyük aşamalara geldiklerini ifade etti.

Kocaoğlu, "10 sene evvel planladığımız, yapıp yapamama konusunda ciddi tereddütlerimiz olan, nasıl karşılanacağını, destek görüp görmeyeceğimizi bile bilmeden çıktığımız yolda bugün çok büyük bir aşamaya geldik. En büyük zorluğu geçtik" dedi.

Urla'nın da bulunduğu yarımadanın kalkınması için Yarımada Stratejik Planı'nın hazırlandığını, önümüzdeki günlerde bölgedeki ilçe başkanlarının katılımıyla bir toplantı yapacaklarını kaydeden Kocaoğlu, "Yarımada'yı avucumuzun içi gibi biliyoruz. Nereye balık çiftlikleri yapılmalı, mesafesi ne olmalı, nereye yapılmamalı; rüzgar enerji santralleri nereye yapılmalı, nereye yapılmamalı gibi konuların haritasını çıkardık. Yani bilimin rehberliğinde hareket ediyoruz. Yarımadadaki uygulama sonucunu gördükten sonra Gediz ve Bakırçay ile Küçük Menderes bölgelerinde de aynı çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

CHP İzmir milletvekilleri Hülya Güven, Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun da katıldığı törende, yerli üreticinin desteklenmesi amacıyla kooperatiflerle anlaşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile 2014 yılı için ön alım şartları protokolü imzaladı. Bu kapsamda kooperatiften 770 bin lira bedelle 1 milyon 200 bin mevsimlik çiçek ve 20 bin sardunya alımı yapılacak.
Kaynak: AA