Atölyedeki Patlamanın Bilançosu Ağır Oldu Açıklaması

Zeytinburnu'nda bir atölyede meydana gelen patlamanın bilançosu ağır oldu.

Atölyedeki Patlamanın Bilançosu Ağır Oldu Açıklaması
İlk belirlemelere göre 2’si kadın 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı. Olay yerinde yapılan arama ve kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor.
Zeytinburnu’nda Mithatpaşa tramvay durağı yakınında bulunan bir binanın giriş katındaki ambalaj atölyesinde saat 12.00 sıralarında şiddetli bir patlama meydana gelmişti. Henüz nedeni bilinmeyen patlamada binanın giriş katı çökerken, biri itfaiye çalışanı 8 kişi yaralanmıştı. Patlama sonrası binanın ikinci katında mahsur kalan 8 aylık hamile Ayşe Kılıç, evinin penceresinden vatandaşların gerdiği çarşafa atlayarak hafif sıyrıklarla kurtulmuştu.

KAYIP YAKINLARI ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI ENDİŞEYLE İZLEDİ
Enkaz altında kalan kişilerin hayatta olma ihtimaline karşı olay yerinde arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Bu sırada kendilerinden haber alınamayan kişilerin yakıları ise olay yerine gelerek endişeli bakışlarla çalışmaları izledi. Zaman zaman sinir krizi geçiren kayıp yakınları çevredeki vatandaşlar tarafından sakinleştirildi.

Arama kurtarma çalışmaları sonucunda 2’i kadın 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Henüz kimlikleri açıklanmayan cesetler, ambulanslarla önce çevredeki hastanelerin morguna, ardından Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise olay yerinde sinir krizi geçirdi. İftar vakti olması nedeniyle bir süre ara verilen çalışmalar, ardından yeniden sürdürüldü. Enkaz altında başka ceset olup olmadığı konusunda henüz net bir açıklama yapılmazken, arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü gözlendi.

Cesetlerden birinin Kader Kılıç’a ait olduğu tahmin edilirken, ceset çıkarılmadan önce Kılıç’ın babası Kadir Kılıç, “5-6 aydır kızım burada çalışıyor. Cumartesi günü ödeme dolduğu için patlama esnasında alt kattadır. En ufak bir iz yok. Bir yerden çıkmasını umut ediyoruz” dedi.

Baba Kılıç’ın yaptığı bu açıklamadan kısa bir süre sonra ilk ceset çıkarıldı. Cesedin Kader Kılıç’a ait olduğu öğrenilirken, diğer bir ceset (Yunus Pazarlıklıer) ise yaklaşık yarım saat sonra çıkarılarak ambulansa kondu. Çıkarılan son cesede (Eda Can) ise saat 23.00 sıralarında ulaşıldı. 23 yaşında olduğu öğrenilen Eda Can’ın bir üniversitede tıp öğrencisi olduğu öğrenildi.
Kaynak: İHA