Abdülhamid’in 140 Yıllık Hayali Açıklaması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Orduluların ‘Dereyolu’ olarak adlandırdığı ve Karadeniz-Akdeniz yolunun Ordu etabında çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Karadeniz-Akdeniz Yolu tamamlandığında, Ordu Karadeniz'in İç Anadolu ve Akdeniz'e açılan kapısı olacak.

Abdülhamid’in 140 Yıllık Hayali Açıklaması
Daha yol açılmadan Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel arsa satın aldı” dedi.



"FERHAT GİBİ DAĞLARI DELDİK"
Bu yolun Ordu’nun önünü açacağını, ekonomik, sosyal hatta siyasi yönden büyük avantajlar sağlayacağını kaydeden Enver Yılmaz, “Marmaray Abdülhamid’in 140 yıl önce projelendirdiği bir yatırımdı. Bunu gerçekleştirdik. Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayacak olan bu ‘Dereyolu’ projesi de Abdülhamid’in 140 yıllık hayaliydi. Şimdi bunu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Yılmaz, “140 yıllık hayalimizin toplam uzunluğu 88 km olan güzergahta çalışmalar sürüyor. Toplam proje maliyeti tam 443 milyon TL olan projede, Ordu-Uzunisa arasındaki 13 kilometrelik bölünmüş yol hizmete açıldı. Uzunisa’dan başlayarak Topçam’a kadar olan güzergahtaki çalışmalar da aralıklı olarak sürüyor. Topçam-Mesudiye arasındaki yol ise ihale edildi. Bu güzergahta uzunluğu yaklaşık 12 km olan 22 adet tünel bulunuyor. Adeta Ferhat gibi dağlarla mücadele edip, İç Anadolu'yu denize getireceğiz. Şu anda daha yol bitmeden Sivaslılar Ordu'dan 300 parsel aldı. Bu yol hem Mesudiye, hem de Ordu'nun önünü açacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA