28. Uluslararası İzmir Festivali

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfınca (İKSEV) bu yıl 28'incisi düzenlenen ''Uluslararası İzmir Festivali" kapsamında Venedik Dörtlüsü Quertetto Di Venezia konser verdi.

Efes Celsus Kütüphanesi'ndeki konserde, kemanda Andrea Vio ile Alberto Battiston, viyolada Giancarlo di Vacri ve viyolonselde Angelo Zanin'den oluşan dörtlü, Ludwig van Beethoven, Hugo Wolf ve Johannes Brahms'ın eserlerini yorumladı.
Konseri çok sayıda müzikseverin yanı sıra İtalya'nın İzmir Konsolosluğu Kültür İşleri Sorumlusu Livio Angelisanti ve İKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper de izledi.
Sarper, festivalin 28 yıldır İzmir'de çok özel bir etkinlik olarak varlığını sürdürdüğünü, yapılan istatistiklere göre bu yılki konserlerde izleyici sayısının artış gösterdiğini ifade etti.

Sarper, yapılan etkinliklerin niteliği ve mekanların özelliği anlamında izleyici sayısının daha da artmasını hedeflediklerini belirtti.

Uluslararası İzmir Festivali'nin esas özelliğinin tarihi mekanlarda gerçekleştirilmesi olduğuna dikkati çeken Sarper, "Festivalin bu tarihi mekanlarda yapılması aynı zamanda Türkiye'nin, İzmir'in tanıtımı anlamında da çok büyük bir etkendir. Böyle tarihi mekanlarda gerçekleştirilen etkinliklerin ileriye dönük olarak da turizmde çok etkili olabileceğini düşünüyorum" diye konuştu.



Kaynak: AA