Tarlada Yarı Baygın Bulunan Kızıl Şahin Kurtarıldı

Başkentin Kazan ilçesinde iki belediye görevlisinin saha çalışması için gittikleri tarlada yarı baygın buldukları kızıl şahin, önce veterinere götürüldü ardından da Kızılcahamam Doğa Koruma ve Milli Park Mühendisliğine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü personeli Mehmet Altındağ ve Ali Aydoğan, saha çalışması sırasında Güvenç Mahallesi yakınlarında yol kenarındaki buğday tarlasında hareketsiz duran bir kızıl şahin fark etti. Yanına gittiklerinde kuşu yarı baygın bir şekilde bulan Altındağ ve Aydoğan, kızıl şahini araçlarına alarak belediye hayvan barınağına getirdi.
Veteriner tarafından yapılan ilk muayenede yaralı olmadığı belirlenen kızıl şahinin, açlıktan ya da güneş çarpması sonucu bitkin düşmüş olabileceği tahmin edildi.
Su ve yiyecek verilen kızıl şahin daha sonra Kızılcahamam Doğa Koruma ve Milli Park Mühendisliği görevlilere teslim edildi.
Kızıl şahini bulan belediye personelinden Mehmet Altındağ, yaptığı açıklamada, "Aracımızla yolda seyir halindeydik ve yol kenarındaki tarlada bir kuşun hareketsiz durduğunu fark edince hemen yanına gittik. Bunun bir şahin olduğunu gördük. Kuş oldukça bitkin düşmüştü. Uçmak istiyordu ancak başaramıyordu. Hemen alıp veterinere getirdik. Şahini ilk defa bu kadar yakından görmüştük ve ona Behçet adını verdik" diye konuştu.

Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı yetkilileri de kızıl şahinin koruma altına alınan bir kuş türü olduğunu ve bir süre gözetim altında tutulduktan sonra uçabilecek duruma geldiğinde, bulunduğu bölgede doğaya salınacağını aktardı.
Kaynak: AA