Şiir Tutkunu Demir Ustası

Sulakyurt ilçesinde yaşayan 40 yıllık demirci ustası Duran Yücel, karşılaştığı her olaydan etkilenerek, duyularını şiire döküyor.

Sulakyurt Sanayi Sitesi'ndeki iş yerinde tarım aleti tamiri ve üretimi yapan Yücel, ateşte ısıttığı demiri çekiç ile döverken, kaleme aldığı şiirleri dilinden düşürmüyor.
Yücel, AA muhabirine, ilkokulu bitirdikten sonra şiir yazmaya ilgi duyduğunu, 50 yıldır bunu devam ettirdiğini söyledi.

Yaşanan doğal afet veya üzücü kazalardan etkilendiğini vurgulayan Yücel, duygularını, yazdığı şiirlerle yansıttığını anlattı.
Soma'daki maden faciasına çok üzüldüğünü belirten Yücel, ölenlerin acısını yüreğinde hissederek yazdığı, "Kepçe ile mezar kazıp dizdiler, sivil şehit diye taşa yazdılar, ne kadar karaymış kömür karası. Kirlenmesin diye çizme çıkarttı, 77 milyon o cana baktı, bir lokma ekmek ne canlar yaktı, ne kadar karaymış kömür karası. Maden ocağında facia oldu, körpe kuzuları hep yetim kaldı, ne kadar karaymış kömür karası. Çok yanık söylüyor Yücel sözünü, yandı ciğerlerim dövdüm dizimi, kömür karasıyla yazmış yazıyı, ne kadar karaymış kömür karası" şiirini okudu.
Soma'da yaşanan acıların tüm yurdu etkilediğini vurgulayan Yücel, "Ben de bu acıyı hissederek hüzünlendim. Onların hepsi vatan evladı, hepsi ana kuzusu. Hepsini canı gönülden rahmetle anıyor, kalanlarına ise başsağlığı ve sabır diliyorum" dedi.

Duygularını kaleme aldığında rahatladığı dile getiren Yücel, "Şiir yazmadan yatarsam huzursuz olurum. Gece yarısı uyanıp, şiir yazdığım oldu. Duygulandığım zaman mutlaka şiir yazmam ve hislerimi kaleme almam lazım. O zaman rahatlıyorum. Şimdiye kadar kayda aldığım bin civarında şiirim var" diye konuştu.

Kaynak: AA