İstanbul Yolu'nda İçme Suyu Çalışması

ASKİ Genel Müdürlüğü, İstanbul Yolu'nda (Fatih Sultan Mehmet Bulvarı) Varlık Mahallesi girişinde gerçekleştirilen içme suyu boru hattı döşemesinin merkez istikametindeki çalışmaların tamamladığını açıkladı.

İstanbul Yolu'nda İçme Suyu Çalışması

Cuma'yı (11 Temmuz) Cumartesi'ye bağlayan geceden itibaren Bulvarın İstanbul istikametinin trafiğe kapatılarak çalışmaların devam edeceğini bildiren ASKİ yetkilileri, "Çalışmaları Cumartesi, Pazar günü tamamlayarak, Pazartesi gününe yolu her iki yönde de trafiği açık hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Boru Hattı Döşeme çalışmalarının devam edeceği süre zarfında vatandaşların alternatif yolları kullanmalarını isteyen ASKİ yetkilileri, belirlenen güzergahlar hakkında şunları söyledi:
“Çalışmalar sırasında sürücüler, Hipodrom Caddesi, Mevlana Bulvarı (Konya Yolu), Akköprü Kavşağı, Tanzimat Caddesi güzergahlarını kullanabilirler. Geçici olarak verilen bu rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Başkentlilerin bu konuda bizlere anlayış göstererek yardımcı olacaklarını umut ediyoruz.”
Mamak ve Keçiören’in bir kısmını, Altındağ’ın ise tamamını besleyen içme suyu hattına paralel olarak alternatif bir hattın daha yapımının gerçekleştirildiğini belirten ASKİ yetkilileri, “Yaklaşık 1,5 milyon kişinin içme suyu ihtiyacının karşılandığı mevcut ana iletim boru hattına yedek hattın yapımını gerçekleştiriyoruz. Bu hat, su ana hattında herhangi bir arıza oluşması durumunda bölge halkının su kesintisine maruz kalmaması için hemen devreye girecek” dedi.

Kaynak: İHA