Egitimcilerden Pekdaş'a İşbirliği Teklifi

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden Eğit-Der yöneticileri eğitime yönelik projelerde görev almak istediklerini belirterek işbirliği teklifinde bulundu.

Egitimcilerden Pekdaş'a İşbirliği Teklifi

Eğitimciler Derneği (Eğit-Der) İzmir Şube Başkanı Necati Akpınar ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti. Belediye bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetlerinin değerlendirildiği buluşmada işbirliği öneren Dernek Başkanı Akpınar, “Biz eğitimciler olarak üzerimize düşen her görevi seve seve yapmaya hazırız” diyerek eğitim alanında yürütülecek projelere katkı koymak istediklerini söyledi.

SALONLARDAN ÇIKMAK GEREK
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, hedeflerinin daha çok gence ulaşmak olduğunu belirtti.

Hayata geçirmeye hazırlandıkları kreş ve okuma merkezleri hakkında bilgi veren Pekdaş, “Salon toplantıları yerine uygulama projeleri yapmalıyız. Artık salonlarda düzenlenen etkinliklere insanlar gelmiyor, sınırlı sayıda katılımcıyla hep aynı kişiler arasında sürüyor. Bunun yerine alanda uygulamaya yönelik işler yapmak lazım. Biz yeni dönemde iki hedef koyduk. Bunlardan ilki çocuk bakımevleri, diğeri ise etüt ve okuma merkezleri” dedi.

ETÜT VE KREŞLER KURULACAK
İlk olarak dezavantajlı bölgelerde açılacak kreşler sayesinde kadınların iş hayatına katılımının önünü açacaklarını belirten Pekdaş, kurulacak etüt merkezleriyle de gençlerin okul dışında kalan zamanlarda kitap okuyup, ödev yapabilecekleri alanlar yaratacaklarını söyledi.

Başkan Pekdaş, uygulamaya geçirecekleri her iki projede de Eğit-Der ve benzeri eğitim derneklerinden faydalanmak istediklerini belirterek, işbirliğine açık olduklarını dile getirdi.
Kaynak: İHA