Diyarbakır’ın 125 Yıllık Baharatçısı

Diyarbakır’da yaklaşık 125 yıldır hizmet veren Kör Yusuf Baharatçısı, yerli ve yabancı turistin ilgisini çekiyor.

Diyarbakır’ın 125 Yıllık Baharatçısı

Kör Yusuf Baharatçısı, yıllardır Diyarbakır’ın baharat ihtiyacını karşılıyor. Yaklaşık 125 yıl önce açılan baharatçının ünü Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen vatandaşlarla birlikte bir çok bölgeye yayıldı.

Kendilerine şehir dışından çokça talep olduğunu belirten Kör Yusuf Baharatçısı işletmecisi Süleyman Onur, Diyarbakır’a gelen turistlerle birlikte ünlerinin tüm Türkiye’ye yayıldığını söyledi.

Kör Yusuf’un 1891’den bugüne kadar insanlara şifa dağıttığını belirten Onur, “Hem baharat, hem bitkisel karışımlar olarak, insanlara şifa dağıtan bir iş yerini çalıştırıyoruz. Kör Yusuf bugün, sattığı baharatlar ve tazelik bakımından insanların yoğun ilgisini çekiyor. 700’e yakın bitki ve baharat çeşidimiz bulunmaktadır. Her otun her bitkinin çok önem taşıdığının bilincindeyiz. Hindistan, İstanbul ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ürünleri burada halkımızın hizmetine sunuyoruz” dedi.

Gelen vatandaşlara ihtiyaçları ve hastalık çeşidine göre şifalı bitki önerdiklerini ifade eden Onur, “Çok çeşitli bitki karışımları vardır. İnsanların hastalığına göre şifalı bitki çeşidimiz vardır. Gelen kişilere hastalıklarına göre bitki çeşidi tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA