Başbakan Erdoğan Yozgat'ta konuştu

Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun memleketi Yozgat'ta halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde CHP ve MHP'nin çatı adayı Yozgatlı Ekmeleddin İhsanoğlu vardı.

Başbakan Erdoğan Yozgat'ta konuştu
Başbakan Erdoğan'ın Köşk seçimi için son miting adresi Yozgat'tı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun baba ocağı Yozgat'ta İhsanoğlu'nu eleştiren Erdoğan, 'Ağızlarında bir sakız var çiğniyor, islam dünyasında şunu yaptı bunu yaptı diyorlar. Türkiye'nin yaptıklarıyla sen de bir yerlere geldin o kadar. Gazze'ye bombalar atılırken orada yavrular şehit edilirken biz nasıl olur da tarafsız kalırız ya. Olur mu böyle bir şey.' diye konuştu.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Marmaray'la ilgili sözlerine de tepki gösteren Erdoğan, ' O kadar dünyadan bir haber ki Marmaray'a binmiş, İstanbul kartı elinde. Buranın proje çalışmalarını Süleyman Demirel yürüttü, Bülent Ecevit yürüttü. Biz projesini Osmanlı'dan aldık. Marmaray Abdülaziz'e dayanıyor, sonra Abdülhamit üzerinde oynamalar yapıyor. Biz arşivlerden çıkararak temel atmadan tut bitişine kadar elhamdülillah bitirdik. Ben Ekmel Bey'e teşekkür ediyorum en azından bundan istifade ettiler. Diğerleri binemedi, binin binin.' dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları..

Başörtüsü meselesinde millet özgürlükten yana oldu devlet yasaktan yana oldu. Devlet zulümle geldi. Vatandaş inançlarına kültürüne özgürlük istedi devlet her zaman inkar etti asimile etti.

'İSLAM DÜNYASINDA ŞUNU YAPTI BUNU YAPTI DİYORLAR'
Kızların başörtülü diye bu ülkede okuyamadı. Öz yurdunda garip öz vatanında paryaydılar. Bugün CHP ve MHP'nin ortak adayı diyor ki ben icranın başı değilim dedi. Anayasayı da okumamış. Cumhurbaşkanı birinci derecede icranın başındadır, Başbakan ikinci derecede icranın başıdır. Ağızlarında bir sakız var çiğniyor, islam dünyasında şunu yaptı bunu yaptı diyorlar. Türkiye'nin yaptıklarıyla sen de bir yerlere geldin o kadar. Gazze'ye bombalar atılırken orada yavrular şehit edilirken biz nasıl olur da tarafsız kalırız ya. Olur mu böyle bir şey.

'EKMEL BEY'E TEŞEKKÜR EDİYORUM'
Müslümanın görevi hakkın yanında olmaktır. Büyüklerimizin bir ifadesi var bi taraf olan bertaraf olur. Biz bertaraf olamayacağız taraf olacağız. Doğrunun yanında olacağız. Onun için bir tarafta devlet var bir tarafta millet var. İnsanı ihmal eden böyle bir devlet yaşayamaz. Milleti kendisine hasım gören devlet yaşayamaz. Aralardaki mesafeleri ortadan kaldıran bir cumhurbaşkanı olacağız. O kadar dünyadan bir haber ki Marmaray'a binmiş, İstanbul kartı elinde. Buranın proje çalışmalarını Süleyman Demirel yürüttü, Bülent Ecevit yürüttü. Biz projesini Osmanlı'dan aldık. Marmaray Abdülaziz'e dayanıyor, sonra Abdülhamit üzerinde oynamalar yapıyor. Biz arşivlerden çıkararak temel atmadan tut bitişine kadar elhamdülillah bitirdik. Ben Ekmel Bey'e teşekkür ediyorum en azından bundan istifade ettiler. Diğerleri binemedi, binin binin. Yavuz Sultan Selim Han köprüsü de bitecek. Biz bu işlerin adamıyız. Laf ola beri gele yok. İcraat icraat.

YOZGAT YATIRIMLARI
Yozgat'a bir spor ve yaşam vadisi yapıyoruz. 50 trilyona mal olacak bu projeyle Yozgat'ın çehresi değişecek. İçinde gölet, macera parkı gibi her türlü sosyo kültüre cevap veren bir alan oluşturacağız. Yapımı devam eden bir proje. Kadınlar termal ve spor kompleksimizin de müjdesini veriyorum. Bu tesisimizde sadece kadınlar yararlanabilecek. Projesi bitti bu ay içinde ihalesini yapıyoruz.

Yozgat'a büyük bir İmam Hatip lisesi kazandırıyoruz. 2015-2016 eğitim öğretim yılına inşallah yetişecek. Yozgat Bozok Üniversitesi'ni biz kurduk biz. Neredeydi bizden öncekiler. 12 yıl boyunca yaptığımız eserlerin tamamına zaman yetmez. Bu mübarek ramazan bereketle dolu olacak. Diyorlar ki Cumhurbaşkanı'nın yolla suyla ne işi var diyorlar. Size acemi birliği yakışmaz. Ustalara usta yakışır. Cumhurbaşkanı temsil makamıdır da icra makamıdır. Biz bu millete hizmetkar olmaya geldik. Halktan kaçan, halkıyla bütünleşemeyen bir Cumhurbaşkanı olamayız.

Bu ülkede kumsalların partisi ve siyasal türkçülük yapan parti ortak aday çıkardı. Ama bizde ayrım yok. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz.
Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız.