Afyonkarahisar İgm Üyesi Toplantıya Ailesi İle Birlikte Katıldı

Afyonkarahisar’da bugün gerçekleştirilen İl Genel Meclis (İGM) Temmuz ayı çalışmamaları 4’ncü birleşimine eşi, yengesi, çocukları ve yeğenlerinden oluşan ailesi ile katılan Başmakçı’nın AK Partili üyesi Uğur Dalgalı, İGM tarihinde bir ilki imza attı.

Afyonkarahisar İgm Üyesi Toplantıya Ailesi İle Birlikte Katıldı

Salih Sel Başkanlığında gerçekleştirilen 4’ncü oturumunda çok sayıda gündem ve gündem dışı madde görüşülerek karar bağlandı. Gerçekleştirilen toplantıda Şuhut ilçesinden başlayıp Çakırözü köyü üzerinden Kocatepe’ye ulaşan ve Milli Park sınırında bulunan Zafer Yolu’nun afsal kaplanmasına karar verildi.

Söz konusu yolun Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 5. Bölge Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi hesabına aktaracağı 5 milyon TL ödenek ile yaptırılacağı belirtildi. Toplantıda görüşülen bir başka konu ise 17 ilçede İl Özel İdaresi tarafından yapılmış ve yapılacak olan içme suyu ve kanalizasyon tesislerinin işletme bakım ve onarım uygulamalarına ait usul ve esasları belirleyen taslak yönetmelik konusundaki komisyon raporları da görüşülmesi oldu. Bu maddeye komisyonlara gelmediğini iddia eden MHP’li üye İsa Çağa 21’nci maddeye itiraz etti ancak maddenin komisyonlara havalesi oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantıda son olarak görüşülen konu ise tüzel kişilikleri köye dönüştürülen belediyelerin borçlarının, belediyelerden devreden gayrimenkullerin satılarak ödenmesi konusundaki komisyon raporlarının görüşülmesi oldu.

“ZATEN SİYASETE İLGİMİZ VAR”
Öte yandan İGM tarihinde bir ilke imza atarak meclis toplantısına ailesi ile katılan AK Parti’nin Başmakçı İl Genel Meclisi üyesi Uğur Dalgalı’nın çocukları meclis üyelerinden yoğun ilgi gördü. Dalgalı’nın ailesi toplantıyı başından sonuna kadar takip etti. “Çocuklar öğrensinler ve ne yaptığımız görsünler” diyen Dalgalı, “İleride belki de onlar da siyasete atılmak isteyecekler, bu nedenle bu toplantıya onları da getirdim. Zaten sürekli bir merak vardı” diye konuştu.

Eşi Şerife Dalgalı ise toplantıya katılma gerekçesini “Nasıl oluyor diye merak ettik, ne konuşuluyor, hangi kararları alıyorlar diye geldik. Zaten siyasete ilgimiz var” dedi.

Kaynak: İHA