Yabani Kurt Yavrusu Konya’da Yakalandı

Konya’nın Güneysınır ilçesinde tarlada çalışan çiftçiler tarafından bulunan ve halk arasında “Canavar” olarak bilinen kurt yavrusu, Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Yabani Kurt Yavrusu Konya’da Yakalandı

Yakalanan yavru kurdun genel olarak sağlık durumunun iyi olduğunu ancak annesinden ve yaşam alanından ayrıldığı için strese girdiğini söyleyen Veteriner Fakültesi İç Hastalıklar Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mehmet Ege İnce, “Yavru şu anda agresif durumda. Bu nedenle yemek yemiyor ve saldırıyor. İlk etapta rehabilite edilmesi gerekiyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı yetkililerinin de incelemesinin ardından yeniden doğaya salınabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Kurt yavrusunun Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne geçen pazar günü getirildiğini söyleyen Mehmet Ege İnce, “Çiftçi, yavruyu çok halsiz bir halde tarlasına yakın bir yerde bulmuş. Köpek zannederek evine getirmiş. Kurt olduğunu anladığında hastanemize getirdi. Yavrunun genel sağlık durumunda herhangi bir sorun yok. Gerekli müdahaleleri yaptık” diye konuştu.

Conis Lupus türünün bozkır ve dağlık alanlarda ve soğuk iklimlerde sürüler halinde yaşadıklarını belirten Arş. Gör. İnce, “Tehlikeli bir türdür. Bu yüzden de halk arasında ‘Canavar’ adıyla bilinmektedir. Biraz daha gelişmiş olsaydı çiftçiye de zarar verebilirdi. Annesinden erken ayrıldığı için saldırganlığı hala devam ediyor. Gerekli tedavilerin ardından doğaya salınabileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA