Kastamonu’da Devrik Sahaları Yeşerdi

Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı Yaşar Çakıroğlu ve Silvikültür Şube Müdürü Yusuf Baş, Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğünde yapılan ağaçlandırma, sun’i tensil ve fidanlık çalışmalarını yerinde denetledi.

Kastamonu’da Devrik Sahaları Yeşerdi

İlk olarak Karapürçek köyünde 2014 yılı ilkbaharında GGT (gelir getirici tür) olarak dikilen 5 hektarlık ceviz ağaçlandırma sahasında incelemelerde bulunan Bölge Müdürü Şahin, ardından 2013 yılında Bayam Orman İşletme Şefliğinde yaşanan devrikler sonucu bir kısmı sun’i tensile aktarılan, geçen yıl saha hazırlığı yapılan ve ilkbaharda dikilen sahalarda incelemelerde bulundu.

Bayam Devrik Ağaçlandırma Uygulama Projesi kapsamında yaklaşık 300 hektarlık sahada yapılan arazi hazırlığı çalışmaları ile aynı şeflikte 2012 yılında yanan 100 hektarlık sahada yapılan dikimleri de yerinde inceleyen Bölge Müdürü Şahin ile beraberindekiler, Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü Köçekli Fidanlığında yapılan çalışmaları kontrol etmek üzere buraya geçtiler. Köçekli Fidanlığı Fidan Selekte Binası’nda yapılan büyük onarım işi çalışmalarını denetleyen Şahin, yine fidanlık içerisinde yapılan diğer çalışmaları da kontrol etti.
Kaynak: İHA