Bursa sapığına 50 yıllık hapis

Bursa'da su içme bahanesiyle girdiği evlerde 3'ü yaşı küçük toplam 13 kişiye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen sanık hakkında verilen 50 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Bursa sapığına 50 yıllık hapis
Geçen yıl, 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, çoğunun yaşı küçük 13 kişiye "cinsel saldırı, basit cinsel istismar ve konut dokunulmazlığını ihlal" suçlarından toplam 120 yıla kadar hapsi istenen 39 yaşındaki Y.Y., son kez yargılandı. Su isteme bahanesiyle kapı zillerini çaldığı evlere girerek 3'ü yaşı küçük toplam 13 kişiye zorla cinsel istismarda bulunmakla suçlanan özel güvenlikçi sanık Y.Y., son sözünde, "Benim iddia edilen olaylarla alakalı hiçbir bilgim yok. Uzun süredir tutukluyum. Tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" diye konuştu.

Mahkeme, birçok mağdurenin ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu'ndan istenen raporun beklenmesinin yargılamayı uzatacağı kanaatine vararak 38. celsede kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, yaşları 18'den küçük 3 mağdurenin cinsel istismardan sonra ruh sağlığının bozulmasını göz önünde bulundurdu. Sanığın, 3 ayrı "basit cinsel istismar" suçundan toplam 45, 5 ayrı "konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 3 ve bir kişiye yönelik cinsel saldırı suçundan da 2 yıl hapsine karar verildi. Sanığın Z.Y.'ye yönelik “cinsel saldırıya teşebbüs” suçundan ise beraatine hükmedildi.

YARIM ASIRLIK CEZAYA YÜKSEK MAHKEMEDEN ONAMA
Yerel mahkemenin verdiği rekor hapis cezası sanık avukatı tarafından temyiz edildi. Yargıtay 14. Ceza Dairesi, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yarım asırlık hapis cezasını onadı.
Bu arada mahkeme, sanık Y.Y.'nin 8 ayrı kişiye yönelik eylemlerinin mağdurlarla alakalı Adli Tıp Kurumu'ndan beklenen raporun gelmeyişini göz önünde bulundurarak tefrik kararı verdi. Sanığın bu 8 mağdurla alakalı eylemlerinden dolayı yargılaması ise sürüyor.

MAĞDURLARDAN ALINAN EŞKAL DOĞRULTUSUNDA ŞÜPHELİNİN ROBOT RESMİ ÇİZİLMİŞTİ
Öte yandan polis, 6 yıl önce mayıs ayında başta merkez Osmangazi ilçesine bağlı Başaran Mahallesi olmak üzere birçok mahallede evlere girip kadın ve kız çocuklarının kabusu haline gelen sapığın yakalanması için alarma geçmişti. Mağdurlardan alınan eşkal doğrultusunda robot resmi çizilen şüpheli, her geçen gün eylemlerine bir yenisi daha eklemişti. Zillere bakarak ev sahibinin ismini öğrenen zanlının, bir tanıdık olduğunu söyleyip kapıyı açan kadınlardan su istediği belirlendi. Ekipler, zanlıyı son olarak girdiği S.K.'nın evinde su içtiği bardaktaki parmak izlerinden yola çıkarak yakaladı. Zanlının parmak izi, Kars'ta 15 yaşında bir genci bıçakladığı için parmak izi alınan Y.Y. ile uyuşunca 'Kabus 16' adlı operasyonu başladı. Tacizci, evine yapılan şok baskınla yakalandı.

Ayrıca sanık Y.Y.'nin annesi R.Y.'nin, 18 Haziran 1996 yılında kocası O.Y.'yi öldürdüğü öne sürüldü.

Bursa sapığına 50 yıllık hapis
Kaynak: İHA