Asker müdahaleye hazırlanıyor!

Diyarbakır-Bingöl karayolu yeniden kapatıldı.

Asker müdahaleye hazırlanıyor!
Diyarbakır-Bingöl karayolunda 24 Mayıs 2014 tarihinde karakol ve baraj yapımını bahane ederek çadır kurup eylem yapan ve 24 gün süreyle karayolunu ulaşıma kapatan PKK'ya müzahir gruplar, Kandil ve İmralı'dan gelen açıklamaların ardından bıraktıkları eylemlerine yeniden başladı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice ilçesi Çağıl mezrasında çadır kuran PKK'ya müzahir gruplar, bugün Sabah saatlerinde yeniden karayoluna inip araçları durdurarak yol kapatma eylemi başlattı. Yüzleri kapalı gruplar, karayolunda seyir halindeki araçları durdurarak, vatandaşları araçlarından indirdi. Yol kapatma eylemi üzerine güvenlik kuvvetlerinin bölgeye çok sayıda asker sevkıyatı yaptığı belirtildi. Bölgeye giden güvenlik kuvvetlerinin karayolunun trafiğe açılmaması durumunda eylemcilere müdahale edeceği bildirildi.

24 Mayıs tarihinde Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) ve PKK'ya müzahir gruplar tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolunda başlatılan ve birçok noktada hendek kazılarak araçların geçişlerine izin verilmeyen eylemde toplam 4 kişi hayatını kaybetmişti. 2 kişi güvenlik kuvvetlerine atmak üzere bomba hazırlarken yaptıkları bombanın patlaması sonucu hayatını kaybederken, 2 kişi ise çıkan olaylarda yaralanarak kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiş ve olaylarda 32'si asker olmak üzere toplam 92 kişi yaralanmıştı.

Çok sayıda gözaltının yaşandığı olaylarda 3 uzman çavuş kaçırıldıktan bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Terör örgütü müzahir grupları tarafından 24 gün boyunca devam ettirilen yol kapatma eyleminde çok sayıda araç yakılmıştı.