Teb Kobi Hatay'da İş Adamlarıyla Buluştu

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) KOBİ'lere yön vermek, daha çok başarı ve kazanç için yol göstermek, büyüme ve gelişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği TEB KOBİ Akademi, Hatay'da iş adamlarıyla buluştu.

TEB KOBİ Bankacılığı Genel Müdür Vekili Turgut Boz, Ottoman Place Otel'de düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2005 yılından bu yana her ay farklı bir ilde gerçekleştirdikleri etkinliğin sayısının 86'yı bulduğunu belirtti.

2008 yılında başlayan ekonomik krizden sonra gelişmiş olan ülkelerde KOBİ'lerin gayri safi milli hasılaya, işsizliğe ve dış ticarete katkısı açısından çok önem arz etmeye başladığını ifade eden Boz, sektör olarak bankacılığın da KOBİ'lere biraz daha yaklaşmaya ve danışmanlık yapmaya başladığını dile getirdi.
'KOBİ bankacılığının dünyada hak ettiği yere gelmediğini düşündüğünü dile getiren Boz, şöyle devam etti:
"Sadece Türkiye'de değil dünyada IFC ile birlikte KOBİ'nin önemini ortaya çıkarmaya ve her yerde anlatmaya çalışıyoruz. Türkiye'de 2011 yılı rakamlarına göre 2 milyon 591 bin işletme var. Bunların yüzde 99'u KOBİ olarak değerlendirdiğimiz firmalardan oluşuyor. Mikro işletmelerde, her bir işletmede ortalama 2 kişi çalışıyor. 2,5 milyon işletmeye baktığımız noktada bu işletmelerde 5 milyon çalışan var. Yüzde 46 toplam istihdam sadece mikro işletmelerde görülüyor. Bu veri KOBİ'lerin önemine anlamak adına çok önemlidir.''
KOBİ'lerin ihtiyaçlarını karşılamak için sorumlu bankacılık anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Boz, ''Tarım bankacılığında en hızlı büyüyen bankalardan biriyiz. Altın bankacılığında sektörde 10 bin kuyumcuyla çalışıyoruz. Yüzde 40 pazar payımız var. KOBİ finansmanında da en yangın kamu finansmanı yapan bankayız. 320 üzerinde belediye ile çalışıyoruz" dedi.

Akademide gün boyunca seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Toplantıya Hatay Vali Yardımcısı Volkan Köksal ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Volkan Yeşilkaya da katıldı.

Kaynak: AA