'Mezara Bile Birlikte Gittiler'

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden Süleyman Akcan (40) ve Yüksel Akcan (35) kardeşlerin babası Mustafa Akcan, "Süleyman ile Yüksel, 15 yıldır aynı madenden çalışıyordu. Mezara bile birlikte gittiler" dedi.

Tavşanlı ilçesine bağlı Balıköy beldesindeki Avcılar köyünde ikamet eden baba Akcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç oğlundan Süleyman ve Yüksel'in maden faciasında yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, hayatta olan diğer oğlu Yılmaz'ın farklı bir madende çalıştığını bildirdi.
Çocuklarının Soma ilçesinde "üçüz" lakabıyla tanındığını ifade eden Akcan, şöyle konuştu:
"Saat kordonu takmayı bile beraber giderlerdi. Çok iyi geçinirlerdi. Ceplerindeki parayı bile üçe bölerlerdi. Ayrılmazlardı. Ağabeylerinin sözünden çıkmazlardı. İkisini, Allah bizden ayırdı. Süleyman ile Yüksel, 15 yıldır aynı madenden çalışıyordu. Diğer kardeşleri Yılmaz ise ayrı madende çalışıyordu. Süleyman ve Yüksel, mezara bile birlikte gittiler. Üç kardeşi, maden faciası ayırdı. Ben de 20 yıl madende çalıştım. Çocuklarını madende kazandığım ekmekle yetiştirdik. Akciğer kanseri tedavisi görüyorum. Onlar beni ayağa dikti."
Kendisinin de babasını kaybettiğinde 7 yaşında olduğuna değinen Akcan, "Büyük oğlum Süleyman'ın iki kızı Özlem (20) ve Özge (17), küçük oğlum Yüksel'in iki çocuğu Onur (12) ve Mustafa (7), yetim kaldı. Şimdi onların geleceği önemli. Geride kalanlar maaş bağlanması için çeşitli kağıtlar gelmiş" dedi.

Akcan, köy mezarlığına defnedilen oğullarının mezarının başına her gün gittiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA